172
Πολλοί δήμαρχοι έχουν προαναγγείλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Ο υφυπουργός όμως τους λέει να στραφούν κατά της πλοιοκτήτριας | ΙΝΤΙΜΕnews

«Μηνύστε την εταιρεία», συμβουλεύει ο Σαντορινιός

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2017, 17:51
Πολλοί δήμαρχοι έχουν προαναγγείλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Ο υφυπουργός όμως τους λέει να στραφούν κατά της πλοιοκτήτριας
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Μηνύστε την εταιρεία», συμβουλεύει ο Σαντορινιός

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2017, 17:51

Με τον υπουργό Ναυτιλίας απόντα από την πρώτη γραμμή κρούσης για ένα ακόμα 24ωρο, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός κάλεσε τους πληγέντες από την οικολογική καταστροφή στις ακτές του Σαρωνικού (αυτοδιοικητικές αρχές, πολίτες και επαγγελματίες) να στραφούν νομικά κατά της πλοιοκτήτριας εταιρίας του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και της ασφαλιστικής που την καλύπτει.

«Την ευθύνη ξεκάθαρα έχουν η πλοιοκτήτρια και η ασφαλιστική που την καλύπτει και όσοι έχουν απαιτήσεις θα στραφούν προς αυτές, αλλά θα πρέπει στα έγγραφα που καταθέτουν να είναι τεκμηριωμένη η απαίτησή τους», σημείωσε ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια ενημέρωσης το μεσημέρι της Κυριακής στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Σαντορινιός θέλησε να πείσει ότι η κατάσταση στις πληγείσες περιοχές είναι «πολύ καλύτερη» σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες -την ώρα βέβαια που σύμφωνα με τον ίδιο τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, η θαλάσσια ρυπανση εμφανίστηκε και στην παραλία του Λαγονησίου. Επανέλαβε τέλος πως η αντίδραση του Λιμενικού ήταν άμεση και τηρήθηκαν ακριβώς όλα τα σχεδία τα όποια προβλέφθηκαν.  Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, μέχρι και την Κυριακή έχουν απαντληθεί 800 τόνοι μαζούτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...