507
Ηλιοθεραπεία με απορρύπανση. Τέλεια... | INTIMEnews

Πάμε για μπανάκι στην πετρελαιοκηλίδα;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 17 Σεπτεμβρίου 2017, 14:17
Ηλιοθεραπεία με απορρύπανση. Τέλεια...
|INTIMEnews

Πάμε για μπανάκι στην πετρελαιοκηλίδα;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 17 Σεπτεμβρίου 2017, 14:17

Λουόμενοι στον Αλιμο. Ο φακός τους τσακώνει να λιάζονται ανέμελοι δίπλα στις προειδοποιητικές πινακίδες: για λόγους υγείας παρακαλούμε να μην εισέρχεστε στη θάλασσα για λίγες ημέρες… Αλίμονο, όχι! Δεν θα περιμένουν ούτε λεπτό. Και στη θάλασσα θα μπουν και θ’ απολαύσουν το μπάνιο τους συντροφιά με το μαζούτ και μακροβούτια θα κάνουν έχοντας γύρω τους κομμάτια πίσσας. Και τις απαγορευτικές πινακίδες θα κατεβάσουν, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. Θα τις κατεβάσουν, αμέ, να μην τις έχουν πάνω απ’ το κεφάλι τους, μπαμπούλα: «Σιγά μην πάθουμε τίποτα… Δεν φοβόμαστε» θα δηλώσουν στους δημοσιογράφους.

Οι λουόμενοι στον Άλιμο είναι μια φυλή από μόνοι τους. Είναι οι τύποι που θα πουν «σιγά που το καρβουνιασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο, υπερβολές!» και θα κάνουν μια χαψιά το γκαγκανιασμένο παϊδάκι γλείφοντας τ’ αποκαΐδια λίπους στα δάχτυλά τους. Με παρόμοιο επιχείρημα θα πιουν νερό απ’ τη βρύση σε περιοχή όπου θεωρείται μολυσμένο και θα ταΐσουν τα παιδιά τους με την πατάτα για την οποία έχει βουίξει ο τόπος ότι είναι τίγκα στα φυτοφάρμακα. Όχι γιατί δεν μπορούν να πάρουν άλλη, γιατί δεν θέλουν. Γιατί δεν φοβούνται.

Μπορεί βέβαια, κάποιοι απ’ αυτούς που βλέπουμε να τσαλαβουτούν στα μολυσμένα νερά αγνοώντας τις προειδοποιήσεις, να είδαν πίσσα και να τους έπιασε μια νοσταλγία. Να αναπόλησαν τα παιδικά τους χρόνια, όπως η Αντζι Σαμίου, και να τους ήρθε μια επιθυμία να καθαρίσουν ξανά απ’ τα ποδαράκια τους την πηχτή ρυπαρή μαυρίλα. Και να έτρεξαν στις παραλίες της Αττικής για να θυμηθούν το παρελθόν. Ρετρό φάση κι έτσι.

Υπάρχουν κι αυτοί που ίσως δεν θέλησαν να ξεβολευτούν για χάρη μιας πετρελαιοκηλίδας: «Γνωρίζω ότι απαγορεύεται το κολύμπι στη συγκεκριμένη παραλία αλλά εμείς που είμαστε χειμερινοί κολυμβητές είναι δύσκολο να περιμένουμε να καθαριστεί η θάλασσα». Ειπώθηκε κι αυτό το επιχείρημα, ναι.

Μπορεί κάποιοι να είναι πιστοί ψηφοφόροι του Κουρουμπλή:

-Ο κυρ Παναγιώτης είπε να μη φοβόμαστε να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα, ακούς Λίτσα; Και είπε να μη φέρνουμε την καταστροφή. Λίτσα, βάλε μπανιερό, πάμε στον Άλιμο.

-Ναι βρε Σάκη, αλλά μετά ζήτησε συγνώμη που είπε να κάνουμε μπάνιο.

-Τον πίεσαν Λιτσάκι, έτσι είναι η πολιτική.

Μπορεί κάποιοι να είναι και ανίδεοι. Να μην ανοίγουν τηλεόραση, να μην ακούνε ραδιόφωνο, να μην διαβάζουν sites κι εφημερίδες. Και να είχαν την ατυχία, ενώ είναι ανίδεοι, να φτάσουν στην παραλία και να μη διαβάσουν και τις προειδοποιητικές ταμπέλες. Και να μη βρεθεί και κανένας να τους πει, πού πάτε Χριστιανοί, η θάλασσα τώρα είναι πιο βρώμικη κι απ’ το βόθρο σας.. Εδώ μιλάμε για απανωτές συμπτώσεις άγνοιας και ατυχίας, αλλά πού ξέρεις, μπορεί να συμβεί και αυτό σε κάποιους ανθρώπους.

Κάποιοι, τέλος, θα είναι γεροντάκια. Αυτοί είναι οι μόνοι που κατανοώ. Αμα είσαι εβδομήντα κι ογδόντα χρονών, έχεις περάσει σε άλλο επίπεδο. Έχεις νικήσει εκείνο το τέρας που λέγεται χρόνος, μερικές μαύρες κηλίδες στη θάλασσα θα φοβηθείς; Θα πάρεις το λεωφορείο και θα πας στον Άλιμο. Και θα βουτήξεις με περηφάνια και γενναιότητα στο πετρέλαιο. Έτσι κι αλλιώς, με 400 ευρώ σύνταξη που σ’ άφησε η κυβέρνηση, δεν σε νοιάζει και να μολυνθείς. Θα τελειώνει και πιο γρήγορα το μαρτύριό σου.

Υ.Γ.: Τελευταία εκδοχή: Οι λουόμενοι στον Αλιμο μπορεί να είναι βιονικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News