236
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξέσπασαν 130 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες σε όλη τη χώρα!

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2018, 11:06
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξέσπασαν 130 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες σε όλη τη χώρα!

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2018, 11:06

Στον εντυπωσιακό για την εποχή αριθμό των 130 έφτασαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η οποία σπεύδει να ζητήσει την αυξημένη προσοχή των πολιτών και κυρίως των αγροτών.

Από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 06:00 της Κυριακής, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Ωστόσο το πρωί της Κυριακής σε εξέλιξη παρέμεναν πέντε, οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν εμπνέουν ανησυχία.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Αυλώνα Αττικής, η οποία ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά καίει δάσος, μέσα σε μια χαράδρα στη θέση Βούτημα και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στην περιοχή παραμένουν στην περιοχή μόνο οι επίγειες δυνάμεις που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Συνολικά επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα.

Ενεργά μέτωπα, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, υπάρχουν σε δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές στην Κρήτη (περιοχή Αχλάδα Ηρακλείου και Λάστος στην Σητεία), στην περιοχή Λύρα Μονεμβασιάς και στην Ρίζα Ξυλοκάστρου.

Η Πυροσβεστική στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί αρκετές αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την ελληνική επικράτεια, λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατά τόπους.

Εκτός των άλλων επισημαίνει ότι ο εμπρησμός, είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια, είναι αυτόφωρο αδίκημα και τους χειμερινούς μήνες.

Για την αποφυγή δύσκολων καταστάσεων και καταστροφών καλούνται οι πολίτες, «να αποφεύγουν την εκτέλεση αγροτικών εργασιών με τη χρήση φωτιάς» και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...