471
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το Σάββατο | Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Αλλα τα πειράματα στο εργαστήριο και άλλα τα πειράματα στη ζωή»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 15:27
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το Σάββατο
|Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Αλλα τα πειράματα στο εργαστήριο και άλλα τα πειράματα στη ζωή»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 15:27

«Tο Ποτάμι θα συνεχίσει να δίνει όλες τις προοδευτικές μάχες μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν υποστέλλουμε τις προοδευτικές μας σημαίες». Αυτό ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη, μετά το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, που διεξήχθη στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό News247 για την επόμενη μέρα του συνεδρίου, o κ. Θεοδωράκης σχολίασε με νόημα: «Αλλα τα πειράματα στο εργαστήριο και άλλα τα πειράματα στη ζωή. Απο δω και πέρα έχουμε ζωή, έχουμε πραγματικότητα και εκεί θα δοκιμαστούν και οι προοδευτικές μας απόψεις και οι σχέσεις μας».

Αναφερθείς στην κοινή πορεία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό καθώς «θα ήταν αντιδημοκρατικό να τις καταργήσουμε. Μιλάμε όμως, συνεννοούμαστε και έχουμε στα περισσότερα θέματα ενιαία τοποθέτηση».

«Τα κόμματα, και πόσο μάλλον τα υπό σύσταση κινήματα, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν όλες τις πλευρές του προοδευτικού κινήματος» εξήγησε.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, παρά τις όποιες αστοχίες. «Το Ιδρυτικό Συνέδριο είναι μια συνάντηση των Ιδρυτών και δεν θα μπορούσε να γίνει λιστομαχία. Θα έπρεπε να υπάρχει μια αντιπροσώπευση όλων των δυνάμεων. Και αυτό έγινε. Ορθώς υπήρξε μια κατεύθυνση στην πολιτική συζήτηση και όχι στις μάχες των μηχανισμών» τόνισε. Αναφορικά με τη μη διεξαγωγή ψηφοφοριών, γεγονός που ξένισε πολλούς, ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε: «Σε κανένα ιδρυτικό συνέδριο δεν γίνονται αρχαιρεσίες, διότι οι σύνεδροι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους». Πρόσθεσε επίσης πως «δεν υπάρχουν δογματικές αντιλήψεις για τη λειτουργία των κομμάτων πια. Υπάρχει η δυνατότητα να εκφράζονται όλες οι απόψεις στο πλαίσιο ενός προοδευτικού κινήματος».

Μιλώντας για τα «μηνύματα» που έστειλαν με τις τοποθετήσεις τους, τόσο ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, όσο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ανάγκη να απαντήσει στα δικά τους καλέσματα. Εχει μια ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και με αυτήν την τοποθέτηση θα πορευτεί». Συμπλήρωσε, δε, ότι «δεν έχουμε λόγο να ταυτιστούμε με τις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε βεβαίως με τις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας». Επεσήμανε μάλιστα πως ο μεγάλος και δημοκρατικός στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής να βγει τρίτο κόμμα, κάτι που εύχονται όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα θέματα της οικονομίας για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «εκεί πρέπει να δώσουμε βαρύτητα».

Συμπλήρωσε μάλιστα «δεν μετέχω στη συζήτηση για τη σοσιαλδημοκρατία ή τη μη σοσιαλδημοκρατία. Tο καράβι –η χώρα στη δικιά μας περίπτωση– βουλιάζει και οι λοστρόμοι αναρωτιούνται τι χρώμα να βάψουν τα παγκάκια». Και πρόσθεσε πως «προτεραιότητα έχει να ανταποκρινόμαστε στα προβλήματα που έχει η κοινωνία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η χώρα να προετοιμαστεί για το καλοκαίρι και νομίζω ότι εδώ η κυβέρνηση μάλλον για άλλη μια φορά μένει επανεξεταστέα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...