278
Δημοσιογράφοι φωτογραφίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Τσίπρας και Παυλόπουλος βλέπουν έξοδο από την κρίση μετά το Eurogroup

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2017, 11:48
Δημοσιογράφοι φωτογραφίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Τσίπρας και Παυλόπουλος βλέπουν έξοδο από την κρίση μετά το Eurogroup

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2017, 11:48

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ώστε να τον ενημερώσει από κοντά και επισήμως για τις αποφάσεις του Eurogroup της Πέμπτης.

«Νομίζω τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είχαμε ένα καθοριστικό βήμα για έξοδο από την κρίση, δόθηκε ένα σαφές μήνυμα για έξοδο στις αγορές», τόνισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία που εξασφάλισε την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ και μία (λεκτική) δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους μετά τη λήξη του Μνημονίου, το 2018.

«Η Ελλάδα βρίσκεται μετά από καιρό με πολλούς συμμάχους. Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μία γειτονιά με πολλές εντάσεις.

«Πατάμε ξανά γερά στα πόδια μας, έχουμε ισχυρές συμμαχίες για να ικανοποιήσουμε πολυετή δίκαια αιτήματα μας», τόνισε.

Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο του ρόλου του θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια μέχρι τέλους.

«Η απόφαση του Eurogroup είναι η αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας για την οριστική έξοδο της χώρας απ’ την κρίση», είπε.

Επανέλαβε την ανάγκη για τη θεσμική ενοποίηση της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται ισχυρό νόμισμα χωρίς οικονομική ένωση».

«Λέμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι είμαστε εδώ για να εργαστούμε για μια Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της», κατέληξε

Σύμφωνα με πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς.

Πιο συγκεκριμένα, μετά και τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς. Επίσης θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αντικείμενο την ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup αλλά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...