418
O Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος. Ομως 9 στους 10 Ελληνες εκτιμούν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση | SOOC

Μεγαλώνει το προβάδισμα η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 21:59
O Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος. Ομως 9 στους 10 Ελληνες εκτιμούν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση
|SOOC

Μεγαλώνει το προβάδισμα η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 21:59

Ολοένα και περισσότερο ανοίγει η ψαλίδα Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 32%, έναντι 16% που διατηρεί η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, στις 7 Νοεμβρίου, η ΝΔ συγκέντρωνε 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%.

Ακολουθούν, το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Επί «ξυρού ακμής», στο 3%, ισοψηφούν η Ενωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ, εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).

Διαβάστε εδώ τη νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

«Ακέφαλη» παραμένει η θέση του καταλληλότερου Πρωθυπουργού αφού η πρώτη, αυθόρμητη απάντηση του 41,5% των ερωτηθέντων ήταν «κανένας». Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% ενώ τον νυν Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προτιμά το 19,5%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος με 22%, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%). Έβδομη, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (21%) αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη (20,5%), η Φώφη Γεννηματά (20%).

Δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι σχεδόν 9 στους 10 Ελληνες (87,5%) που εκτιμούν ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Παρόμοια παραμένει η εικόνα και στη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 77% δεν εγκρίνει τις κυβερνητικές επιδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ψηφοφόροι παρουσιάζονται διχασμένοι στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αφού το 51% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της. Ενδεικτικό πάντως του γενικευμένου κλίματος απαισιοδοξίας είναι και το γεγονός ότι το 64,5% προεξοφλεί πως το 2017 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2016 ενώ, 6 στους 10 Έλληνες (61%), περιμένουν από τα οικονομικά του νοικοκυριού τους να χειροτερεύσουν, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Economist: «Η Ελλάδα κουρασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται σε ένα παλιό κόμμα»

Την δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ επικαλείται το περιοδικό Economist σε άρθρο του «Ορθόδοξα μέτρα – Κουρασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα εναγκαλίζεται ένα συμβατικό κόμμα» για το τεύχος του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου. Το άρθρο σχολιάζει ότι ήταν μία άσχημη χρονιά για τον κ. Τσίπρα και ότι η άνοδος της δημοτικότητάς της ΝΔ αποτελεί έκπληξη, καθώς πρόκειται για ένα από τα παλαιά κόμματα και όχι για ένα νέο κόμμα που θα εξέγειρε τα πλήθη. Για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει ότι «απέχει από το να είναι ένας επαναστάτης, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι αν δει κανείς το βιογραφικό του είναι όσο πιο κοντά στο «κατεστημένο» μπορεί να είναι κανείς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...