511
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (αριστερά) με ανοιχτά τα χέρια, δίπλα του ο Γιάννης Κότσιρας | INTIMEnews

Ο Λαυρέντης ανακάλυψε την απάτη του Τσίπρα…

Ανδρέας Ζαμπούκας Ανδρέας Ζαμπούκας 7 Απριλίου 2017, 07:52
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (αριστερά) με ανοιχτά τα χέρια, δίπλα του ο Γιάννης Κότσιρας
|INTIMEnews

Ο Λαυρέντης ανακάλυψε την απάτη του Τσίπρα…

Ανδρέας Ζαμπούκας Ανδρέας Ζαμπούκας 7 Απριλίου 2017, 07:52

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ένας πολύ αγαπητός καλλιτέχνης. Ως άνθρωπος του λαού, οπαδός της Νίκης Βόλου, παλιός ροκάς αισθηματίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι Αριστερός. Εκτός αυτού, αντισυστημικός, πολιτικοποιημένος με την έννοια της «αριστερής» κριτικής απόστασης και καυστικός απέναντι στην εξουσία.

Επειδή μ’ αρέσει ο Νταλάρας και ο Κότσιρας, πήρα ένα βράδυ μερικούς φίλους και πήγαμε στη μουσική σκηνή όπου τραγουδούσε μαζί με τους άλλους δύο. Ωραία περάσαμε αλλά ο Λαυρέντης μάς την έσπασε. Ενοχλήθηκε επειδή μιλούσαμε μεταξύ μας, όσο αυτός τραγουδούσε! Μας έκανε και παρατήρηση: «Πόσο καιρό έχετε να βγείτε και μιλάτε τόσο πολύ;». Είπαμε μήπως κάνει εκείνο το παρωχημένο χιούμορ των Αριστερών αλλά όχι, μιλούσε πολύ σοβαρά και μας αγριοκοίταζε…

Τέλος πάντων, καλλιτέχνης είναι, θα πει και μια κουβέντα παραπάνω. Εκείνο που μου έκανε τελευταία εντύπωση ήταν αυτά που είπε για τον Πρωθυπουργό, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aixmi.gr. Προστέθηκε έτσι, κι αυτός στη λίστα των απογοητευμένων «πνευματικών» ανθρώπων που είχαν κρατήσει μια στάση συμπάθειας ή ανοχής απέναντι στις παραδοξολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και το μετάνιωσαν στην πορεία.

Μεταξύ άλλων, αν παρακολουθήσεις προσεκτικά τον συλλογισμό του Μαχαιρίτσα, καταλαβαίνεις πού βρίσκεται πάντα η απογοήτευση των ελλήνων καλλιτεχνών. Στην συνέντευξη, το φέρνει από δω, το φέρνει από κει και στο τέλος καταλήγει στο ζητούμενο: στη μείωση των εσόδων του!

Αφού διαπιστώνει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται… αλλού, ότι αδίκησε τους προηγούμενους, ότι ο κόσμος είναι παράλογος για τους νέους και άλλα ωραία που ακούγονται σαν τους στίχους του, φτάνει επιτέλους στην ουσία: «Πήγαν τον ΦΠΑ από το 13 στο 23%. Κανένας δήμος δεν αγοράζει συναυλίες. Οι συναυλίες που κάνουμε είναι όλες δικές μας παραγωγές. Εγώ, λοιπόν, πληρώνοντας 23% ενώ με 13% ήθελα 1.000 εισιτήρια -εγώ με τον Κότσιρα- για να βγουν τα έξοδά μας, να πληρωθούν όλοι οι υπόλοιποι κι από κει και πέρα όσα παραπάνω εισιτήρια κάναμε να βγάζαμε κι εμείς, με το 23% βγαίνουν 1.600 εισιτήρια. Αυτόν τον αριθμό δεν τον κάνεις σε όλες τις πόλεις. Μπορείς να τον κάνεις σε δέκα. Αυτομάτως εκεί που κάναμε 30 συναυλίες θα κάνουμε 10. Χάνει, λοιπόν, το κράτος από τον φόρο; Οι 30 άνθρωποι που δουλεύουν μαζί μου, μουσικοί, παραμουσικοί, ηχολήπτες, μέχρι και η κυρία που πουλάει έξω πασατέμπο, χάνουν κι αυτοί το μεροκάματό τους και σε συνάρτηση και τους φόρους; Ετσι γίνεται η οικονομία από χέρι σε χέρι.»

Πεθαίνω για σένα κι ας είσαι «απάτη» Λαυρέντη! Οχι επειδή το κάνεις επίτηδες αλλά επειδή σε βολεύει η «αφέλειά» σου και την αφήνεις να εξελίσσεται. Κι ο Νταλάρας ήταν κάποτε Αριστερός αλλά από τότε που έκανε λεφτά, δεν είναι. Δεν το περιφέρει το «παράσημο» για να παίρνει bonus από τους νέους που, όπως λες, ξεγελάστηκαν από τον Τσίπρα.

Από σένα παραπλανήθηκαν πρώτα, οι νέοι Λαυρέντη, για να φτάσουν να πιστέψουν τον Τσίπρα. Γιατί τα ωραία λόγια της «επανάστασης», πρώτα τα είπες εσύ που προετοίμασες τα αυτιά τους για να ακούσουν τα συνθήματα του Αλέξη.

Και μεταξύ μας, τώρα κατάλαβες κι εσύ ότι η Αριστερά δεν συμφέρει με τίποτα. Τι να πουλήσεις, όταν έχει το μονοπώλιο η εξουσία; Καλύτερα το κεφάλαιο στην κυβέρνηση κι εσύ να κάνεις «αντίσταση» στις συναυλίες. Και μειωμένο ΦΠΑ θα έχεις και «εμπόρευμα» στην αποθήκη για πούλημα…