1091
|

Τα 50 (εντελώς) ασυνήθιστα ξενοδοχεία του κόσμου /2

Κική Τριανταφύλλη 1 Σεπτεμβρίου 2017, 18:11

Τα 50 (εντελώς) ασυνήθιστα ξενοδοχεία του κόσμου /2

Κική Τριανταφύλλη 1 Σεπτεμβρίου 2017, 18:11

 

Hotel Marqués De Riscal, Λα Ριόχα, Ισπανία
Rioja_Spain
Οι στέγες του ξενοδοχείου Marqués De Riscal στον αμπελώνα της Λα Ριόχα στην Ισπανία θυμίζουν κορδέλες

Το Marqués de Riscal, το οποίο βρίσκεται στο Ελθιέγο, στην καρδιά της Ριόχα της αμπελουργικής περιοχής της Ισπανίας, είναι το πρώτο και μοναδικό ξενοδοχείο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι. Όπως συμβαίνει και με άλλα έργα του, για παράδειγμα το μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο και το Fondation Louis Vuitton στο Παρίσι, η δομή του ξενοδοχείου είναι πρωτοποριακή στην προσέγγισή της. Ο Γκέρι έχει χρησιμοποιήσει τεράστιες κορδέλες από τιτάνιο που διακρίνονται από τον γύρω αμπελώνα. Το εστιατόριο και το μπαρ είναι πρώτης κατηγορίας ενώ επίσης υπάρχει μιοα ξεχωριστή πτέρυγα spa.

El Cosmico, Μάρφα, Τέξας, ΗΠΑ
El Cosmico MarfA Texas
Το El Cosmico στο Μάρφα του Τέξας είναι ξενοδοχείο ιδανικό για τους λάτρεις της νομαδικής ζωής

Στην ιστοσελίδα του, το El Cosmico στο Μάρφα του Τέξας, περιγράφει τον εαυτό του ως «νομαδικό ξενοδοχείο», καθώς περιλαμβάνει διάφορα είδη «καταφυγίου», όπως  vintage ρυμουλκούμενα, σκηνές για σαφάρι, αλλά και σκηνές Ινδιάνων της φυλής των Σιου, μογγολικές γιούρτες και σκηνές κάμπινγκ. Αλλά δεν είναι τόσο χοντροκομμένο όσο ακούγεται: το ντιζάιν κυριαρχεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου που βρίσκονται μέσα στην έρημο. Η Λιζ Λάμπερτ, ιδιοκτήτρια του El Cosmico, διαθέτει ακόμη δύο boutique hotels στο Ώστιν και ένα στο Σαν Αντόνιο.

Hotel Central & Café, Κοπεγχάγη, Δανία
central hotel&cafe
Το Hotel Central & Café στην Κοπεγχάγη έχει μόνο ένα μικροσκοπικό δωμάτιο

Το Hotel Central & Café, που άνοιξε το 2013 στην Κοπεγχάγη, ανεβάζει την έννοια του boutique hotel μπουτίκ σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, αφού πρόκειται για το μικρότερο ξενοδοχείο του κόσμου. Πρόκειται για ένα καφέ-ξενοδοχείο που έχει μόνο ένα υπνοδωμάτιο με διαστάσεις 2,44μ επί 3,05 μ ( 8ft x 10ft), κυριολεκτικά δηλαδή καμαρούλια μια σταλιά. Παρά την έλλειψη χώρου υπάρχει ένα διπλό κρεβάτι, μπάνιο, τηλεόραση, βάση σύνδεσης για iPod και μίνι μπαρ. Και ο πρωινός καφές είναι μόλις δυο βήματα μακριά.

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Χουτζού, Κίνα
Sheraton_Huzhou_Hot_Spring_Resort_night_view-Xem trong trình duyệt-wikipedia
Το κινεζικό ξενοδοχείο Sheraton Huzhou μοιάζει με τεράστιο ντόνατ που αναδύεται από την λίμνη Ταϊχού

Το ξενοδοχείο Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, που ονομάζεται και «ξενοδοχείο ντόνατ», βρίσκεται στη λίμνη Ταϊχού ανάμεσα στις πόλεις Ναντζίνγκ και Σαγκάη. Το ξενοδοχείο έχει σχήμα μαγνήτη και σχεδιάστηκε από τον κινέζο αρχιτέκτονα Μα Τανσόνγκ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο και είναι υπεύθυνος για τους κυματιστούς Absolute Towers στην πόλη Μισισάουγκα του Καναδά. Οι 27 όροφοι του πέταλου βρίσκονται πάνω από το νερό και οι δύο από κάτω δημιουργώντας ένα πλήρες οβάλ. Για την διακόσμηση του  ξενοδοχείου χρησιμοποιήθηκαν πολυτελή υλικά, όπως οι ημιπολύτιμοι λίθοι -λευκός νεφρίτης (ζαντ) από το Αφγανιστάν και το μάτι της τίγρης από τη Βραζιλία- που έχουν στρωθεί στο λόμπι.

Quinta Real Zacatecas, Ζακατέκας, Μεξικό
Quinta Real Zacatecas-1
Μια αρένα για ταυρομαχίες του 19ου αιώνα στο Μεξικό φιλοξενεί πλέον το ξενοδοχείο Quinta Real Zacatecas

Χτισμένο γύρω από την ανακαινισμένη αρένα για ταυρομαχίες του Σαν Πέδρο του 19ου αιώνα, το Quinta Real Zacatecas είναι πλέον ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Ταυρομαχία έγινε για τελευταία φορά εδώ το 1975. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου έχει θέα στην παλιά αρένα όπου τα καλοκαίρια βγάζουν και τραπέζια, ενώ το μπαρ έχει φτιαχτεί στον χώρο των ταύρων.

Inntel Amsterdam Zaandamn, Άμστερνταμ, Ολλανδία
Zaandam_Amsterdam-wiki
Οι προσόψεις 70 παραδοσιακών σπιτιών του Άμστερνταμ συνθέτουν την πρόσοψη του ξενοδοχείου Inntel Amsterdam Zaandamn

Η πρόσοψη αυτού του ξενοδοχείου αποτελείται από περίπου 70 διαφορετικές προσόψεις παραδοσιακών σπιτιών του Άμστερνταμ, από εξοχικές κατοικίες μέχρι αρχοντικά. Τα θέματα της διακόσμησης των δωματίων είναι και αυτά εμπνευσμένα από την τοπική ιστορία και υπάρχει επίσης spa με πισίνα, τουρκικό χαμάμ και φινλανδική σάουνα.

Capsulevalue Kanda, Τόκιο, Ιαπωνία
CapsuleValue
Οι δημοφιλείς στην Ιαπωνία κάψουλες ύπνου προβλέπεται να εμφανιστούν και στην Ευρώπη

Τα ξενοδοχεία με τα δωμάτια-κάψουλες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Οσάκα, αλλά εντωμεταξύ έχουν γίνει δημοφιλή σε όλη την Ιαπωνία. Τοποθετημένα το ένα πλάι και πάνω από το άλλο ώστε να αξιοποιείται στο μέγιστο ο χώρος, τα δωμάτια σε αυτά τα ξενοδοχεία κοστίζουν περίπου 30 ανά διανυκτέρευση. Η ιδέα ταξιδεύει τώρα και στην Ευρώπη, αφού στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι αναμένεται να εμφανιστούν οι πρώτες κάψουλες ύπνου επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Arctic TreeHouse Hotel, Ροβανιέμι, Φινλανδική Λαπωνία
Rovaniemi-Treehotel
Το Arctic TreeHouse Hotel στο Ροβανιέμι είναι το ιδανικό σημείο για την παρατήρηση του Ήλιου του Μεσονυκτίου

Χτισμένο σε μια πλαγιά στο χωριό του Άη Βασίλη στον Αρκτικό Κύκλο, το Arctic TreeHouse Hotel είναι ένα θέρετρο από κυβικά σπίτια με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στον Βορρά. Αυτή η έξυπνη λύση συνδυάζει την άνετη διαμονή με την μαγεία του Ήλιου του Μεσονυκτίου, είναι επίσης μια εξαιρετική βάση για άλλες εξερευνήσεις στην Αρκτική.

Ariau Amazon Towers, Μαναούς, Βραζιλία
Amazon-BraZIL
Στο Μαναούς της Βραζιλίας, το Ariau Amazon Towers σε βάζει στη ζωή του Αμαζόνιου

Σε αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον καταφύγιο, που βρίσκεται ψηλά ανάμεσα στις κορυφές των δέντρων του Αμαζονίου, τους επισκέπτες ξυπνούν οι κραυγές των πιθήκων και το κελάιδισμα εκθαμβωτικών παραδείσιων πτηνών. Τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται πισίνες, εστιατόρια και μπαρ, όλα εγκατεστημένα πάνω σε δέντρα, αλλά και εναέριοι διάδρομοι για πεζοπορίες μήκους πέντε χιλιομέτρων.

Good Hotel, Λονδίνο, Αγγλία
Good Hotel London-1
Το Good Hotel ρυμουλκήθηκε από το λιμάνι του Άμστερνταμ στις αποβάθρες του Τάμεση στο Λονδίνο

Το πρώτο pop-up ξενοδοχείο του κόσμου είναι ένα πρώην ολλανδικό κέντρο κράτησης (παράνομων μεταναστών κλπ) που έχει αγκυροβολήσει εδώ και ένα χρόνο στο Λονδίνο. Το εσωτερικό του είναι μια πραγματική μελέτη της σικ αντι-κουλτούρας: σκεφτείτε ένα τσιμεντένιο παλάτι επιπλωμένο με ανακυκλωμένα αντικείμενα, όπου οι επισκέπτες φορώντας υπερμεγέθη ακουστικά παίζουν (δωρεάν) με iPads και πιρουνίζουν σε πιάτα με μπάμιες και τσιπς. Στον τελευταίο όροφο υπάρχει ένα μπαρ με εκπληκτική θέα στον Τάμεση, ιδανικό για απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Το κτίριο -πλατφόρμα (βάρους 8 χιλιάδων τόνων) λειτούργησε ως ξενοδοχείο αρχικά για ένα χρόνο στην πατρίδα του το Άμστερνταμ και τον Οκτώβριο του 2016 ρυμουλκήθηκε στη σημερινή του θέση, στις βασιλικές αποβάθρες Βικτώρια, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα πέντε χρόνια.

    Δείτε τη συνέχεια: 

Διανυκτερεύσεις σε αεροπλάνα, σπηλιές και υποβρύχιες κατασκευές →

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...