517
Το κόστος της νέας εκπομπής του Τζέρεμι Κλάρκσον είναι αστρονομικό και ο προϋπολογισμός της φτάνει περίπου τα έξι εκατομμύρια ευρώ ανά επεισόδιο | cnet.com

Η μεγάλη επιστροφη του πρώην μίστερ «Top Gear»

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης 12 Ιουνίου 2016, 00:29
Το κόστος της νέας εκπομπής του Τζέρεμι Κλάρκσον είναι αστρονομικό και ο προϋπολογισμός της φτάνει περίπου τα έξι εκατομμύρια ευρώ ανά επεισόδιο
|cnet.com

Η μεγάλη επιστροφη του πρώην μίστερ «Top Gear»

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης 12 Ιουνίου 2016, 00:29

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον το νέο σόου του Τζέρεμι Κλάρκσον και των δύο συμπαρουσιαστών του, Ρίτσαρντ Χάμοντ και Τζέιμς Μέι. Μετά την απόλυση του εκκεντρικού Τζέρεμι και την αποχώρηση των άλλων δύο από την εκπομπή «Top Gear» του BBC, η τριάδα βρήκε τελικά μία νέα τηλεοπτική στέγη.

Πρόκειται για τη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα Αmazon Prime (ετήσια συνδρομή 49 ευρώ), η οποία ξηλώθηκε για τα καλά προκειμένου να δελεάσει τους τρεις Βρετανούς και να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας μαζί της. Η νέα εκπομπή θα ονομάζεται πλέον «Τhe Grand Tour» και πρόκειται όντως για μία παγκόσμια περιοδεία, αφού κάθε επεισόδιο θα γυρίζεται και σε διαφορετική χώρα, αρχής γενομένης με το πρώτο, που θα προέρχεται από τη Νότια Αφρική.

Το κόστος της νέας εκπομπής είναι αστρονομικό και ο προϋπολογισμός της φτάνει περίπου τα έξι εκατομμύρια ευρώ ανά επεισόδιο, όταν κάθε σόου του προηγούμενου Τοp Gear κόστιζε «μόνον» 1,4 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής των τριών παρουσιαστών. Κάθε χρόνο θα προβάλλονται δώδεκα επεισόδια του «The Grand Tour», ενώ ο Κλάρκσον και οι δύο συνεργάτες του έχουν υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την Amazon Prime.

amazon1

Ο αθυρόστομος Τζέρεμι θα αμείβεται, σύμφωνα με τη βρετανική The Telegraph, με περίπου 13,2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ενώ ο Χάμοντ και ο Μέι θα αρκούνται σε λιγότερα χρήματα, αν και «όχι πολύ λιγότερα», επισημαίνει η ίδια εφημερίδα.

Αν «σκίσει» ο Κλάρκσον με τη νέα εκπομπή του, τότε θα δικαιωθούν όσοι επέμεναν ότι το BBC όφειλε να κάνει τα στραβά μάτια στην αψυχολόγητη συμπεριφορά του

Το γράψιμο της πρώτης εκπομπής από τη Νότια Αφρική θα γίνει τον Ιούλιο και οι τηλεοπτικές προβολές θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Oπως φαίνεται, το νέου σόου θα υιοθετεί την άκρως επιτυχημένη συνταγή του προηγούμενου «Top Gear» με τα γρήγορα αυτοκίνητα, τις εκκεντρικές δοκιμές και τα δηλητηριώδη σχόλια των τριών Βρετανών, ενώ τα γυρίσματα με το κοινό θα πραγματοποιούνται μέσα σε μία τεράστια σκηνή.

newtopgear
Και το «Top Gear»; Εδώ ξεκίνησαν ήδη στο BBC οι προβολές του νέου κύκλου εκπομπών με μία ομάδα παρουσιαστών, με επικεφαλής τον διάσημο ραδιοφωνικό παραγωγό Κρις Eβανς. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν από μέτρια έως απογοητευτικά. Την πρώτη εκπομπή παρακολούθησαν 4,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, που αποτελούν ένα «συμπαθητικό νούμερο», αν και χαμηλότερο από 5,8 εκατ. εκείνων, οι οποίοι είχαν δει το τελευταίο επεισόδιο του «Top Gear» με κεντρικό παρουσιαστή τον Κλάρκσον. Την περασμένη Κυριακή βγήκε στον αέρα το δεύτερο σόου και η τηλεθέαση ήταν πολύ χαμηλή με μόνον 2,8 εκατ. θεατές.

amazon
Αν μάλιστα «σκίσει» ο Κλάρκσον με τη νέα εκπομπή του, τότε θα δικαιωθούν όσοι επέμεναν (και ήταν πολλοί), ότι το BBC όφειλε να κάνει –για πολλοστή φορά- τα στραβά μάτια στην αψυχολόγητη συμπεριφορά του 61χρονου Αγγλου και να συνέχιζε τη συνεργασία μαζί του. Ο Τζέρεμι είχε αποδειχθεί τον περυσινό Μάρτιο πραγματικός…τζερεμές, όταν γρονθοκόπησε έναν βοηθό παραγωγής του «Top Gear», επειδή είχε κλείσει η κουζίνα του ξενοδοχείου μετά τα γυρίσματα της ημέρας και δεν μπορούσε να του ετοιμάσει ένα φιλέτο, που ήθελε να παραγγείλει. Eνα κομμάτι κρέας άλλαξε, λοιπόν, τις τηλεοπτικές ισορροπίες και προκάλεσε την καθαίρεση του δημιουργού του πιο επιτυχημένου τηλεοπτικού σόου στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...