413
Σχεδόν γυμνή, κάτω από μια αψίδα φωτός που δημιουργεί η ίδια με μια γυμνή λάμπα | youtube

Ο επίμονος στροβιλισμός της Κέιτ Μος στο βίντεο κλιπ των Massive Attack

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2016, 09:55
Σχεδόν γυμνή, κάτω από μια αψίδα φωτός που δημιουργεί η ίδια με μια γυμνή λάμπα
|youtube

Ο επίμονος στροβιλισμός της Κέιτ Μος στο βίντεο κλιπ των Massive Attack

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2016, 09:55

Oι Μassive Attack μετά από αρκετά χρόνια αποχής επέστρεψαν με ένα νέο άλμπουμ, σε συνεργασία με τους Burial. Για το τραγούδι που φέρει τον τίτλο του άλμπουμ και ερμηνεύει ο Azekel των Burial επέλεξαν ως πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μος. Ντυμένη με ένα κορμάκι στο χρώμα του δέρματος, κρατά ψηλά μια λάμπα και στροβιλίζεται, με το φως να πέφτει πάνω της και να δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδι φωτός και σκιάς, καθώς ακούγεται η ιδιαίτερη σκοτεινή φωνή του Azekel. Στην ουσία η Κέιτ Μος χορεύει κάτω από μια αψίδα φωτός που δημιουργεί ένας απλός γυμνός γλόμπος.

To βίντεο είναι σκηνοθετημένο από τους Dusan Reljin και Ηilde Pettersen Reljin. Τα γυρίσματα έγιναν σε ένα στούντιο στο Δυτικό Λονδίνο, σε freestyle καθώς ουσιαστικά δεν είχαν πλήρη εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί. Η Κέτι Μος, άρχισε να χορεύει στο σκοτάδι, φωτίζοντας τον εαυτό της με μια απλή λάμπα. «Ο χορός της απέδωσε ιδανικά το πνεύμα του τραγουδιού: προσωπικό και τελετουργικό», λένε τώρα. Δεν έγινε το παραμικρό ρετούς στο βίντεο προκειμένου να μη χαθεί η ουσία, η μαγεία της στιγμής.

Η Κέιτ Μους είναι ιδανική μούσα των ροκ σταρ. Την πρώτη της εμφάνιση σε βίντεο κλιπ την έκανε το 1994 στο «Delia Gone» του Τζόνι Κας, υποδυόμενη στο μεγαλύτερο μέρος του ένα… πτώμα. Τρία χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε ως ιδανική, οργισμένη, ροκ  femme fatale στο «Κοwalski» των Primal Scream. Tην ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ για τη γνωστή μπαλάντα του Ελτον Τζον «Something about the way you look tonight».

katemossmassiveattack
H Kέιτ Μος δηλώνει περήφανη που συμμετέχει σε αυτό το βίντεο κλιπ

Το 2002 η Μος και οι… κλώνοι της εμφανίστηκαν στο «Sex With Strangers» της Μάριαν Φέιθφουλ.  Την ίδια χρονιά ήταν η ηρωίδα ενός ακόμα βίντεο κλιπ των Primal Scream για το «Some Velvet Morning», όπου μάλιστα έκανε και φωνητικά. Το 2003 στροβιλίστηκε με μαύρα εσώρουχα σαν στρίπερ για το «I Just Don’t Know What to Do With Myself» των White Stripes.

Τρία χρόνια μετά το θάνατο του Τζόνι Κας, το 2006 κυκλοφόρησε το βίντεο-τιμή στον δημιουργό «God’s Gonna Cut You Down» όπου εμφανίζεται η Κέιτ Μος μεταξύ σπουδαίων προσωπικοτήτων της μουσικής σκηνής όπως ο Ιγκι Ποπ, η Πάτι Σμιθ, ο Κρις Μάρτιν, ο Κρις Ροκ κ.α..

Το 2016 προκλήθηκε ντελίριο στο Διαδίκτυο από τη φήμη πως η Μος και ο πρώην της Τζόνι Ντεπ θα συνεργαστούν για το βίντεο του Πολ ΜακΚάρτνεϊ «Queenie Eye». Και έτσι έγινε μόνο που μαζί τους εμφανίστηκαν και ο Τζουντ Λο, η Μέριλ Στριπ, ο Τομ Φορντ και άλλοι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...