660
Στο μπαρ του Public Café στήθηκε μπουφές με εκλεκτά τηνιακά εδέσματα | Κική Τριανταφύλλη

Public Café: Αγέρι κυκλαδίτικο φυσάει στο Σύνταγμα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 21 Νοεμβρίου 2018, 13:14
Στο μπαρ του Public Café στήθηκε μπουφές με εκλεκτά τηνιακά εδέσματα
|Κική Τριανταφύλλη

Public Café: Αγέρι κυκλαδίτικο φυσάει στο Σύνταγμα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 21 Νοεμβρίου 2018, 13:14

Πριν από λίγες ημέρες μια ωραία έκπληξη μάς περίμενε στο Public Café στον πέμπτο όροφο του Public, που διαθέτει μια από τις ωραιότερες ταράτσες στην Αθήνα με θέα στην πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Στην ουσία, το καφέ είναι ένα πλήρες καφέ- μπαρ – εστιατόριο αλλά και αναγνωστήριο-ησυχαστήριο για στιγμές χαλάρωσης, χάρη στην βιβλιοθήκη που έχει δημιουργηθεί σε μια γωνιά του. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και είναι ιδανικό στέκι για επαγγελματικά και άλλα ραντεβού.

Μια από τις ήρεμες γωνιές για χαλάρωση στο ανακαινισμένο Public Café στην πλατεία Συντάγματος

Εκείνο το βράδυ μάς υποδέχτηκαν οι Δημήτρης Μπαλιάν, υπεύθυνος του εστιατορίου και ο Μιχάλης Κτενόπουλος υπεύθυνος του μενού μαζί με την υπεύθυνη επικοινωνίας Βίκη Βαμιεδάκη και τον «δικό» μας  Δημήτρη Μπούτο (που πλέον έχει ενταχθεί στην ομάδα του Public), οι οποίοι οραματίστηκαν και εκτέλεσαν με ενθουσιασμό την ενέργεια «Το Public Café δοκιμάζει».

Και μας εξήγησαν ότι, μαζί με την εκτεταμένη ανακαίνιση των χώρων που φωτίστηκαν καθώς βάφτηκαν «στο λευκό της Ακρόπολης», εμπλουτίστηκε και το μενού, και το Public Café άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί σταδιακά τη γαστρονομία όλης της Ελλάδας. Η αρχή έγινε με τις Κυκλάδες, και με πρώτο σταθμό την Τήνο, ενώ θα ακολουθήσουν αφιερώματα και σε άλλα κυκλαδίτικα νησιά. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, μάλιστα, οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν κεράσματα κυκλαδίτικα.

Τηνιακές λιχουδιές στο Public Café

Το μενού, που ανανεώθηκε από τον πολυμήχανο σεφ Στέφανο Στεφανίδη, περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές από σνακ, σάντουιτς, ζεστά και κρύα πιάτα, φρέσκες σαλάτες, προτάσεις για vegetarian και vegan, και ιδέες για gluten free πρωινό.

Στις πιο κλασικές επιλογές πρωταγωνιστούν ζυμαρικά, κρέας, μπέργκερ και πίτσα, αλλά και υπέροχα γλυκά και παγωτά ενώ η κάρτα των αφεψημάτων, των χυμών, των κρασιών και των ποτών, προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές προτάσεις, με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα πιάτα.

Μαζί με τη διακόσμηση ανανεώθηκε και το μενού του Public Café

Επιπλέον, σε αυτό το ήδη πλούσιο μενού προστέθηκαν πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων, που τα τελευταία χρόνια, χάρη και στο φεστιβάλ Tinos Food Paths, προβάλλει οργανωμένα μεν αλλά με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση τον γαστρονομικό πλούτο της Τήνου.

Στην κουζίνα του Public Café, λοιπόν, το επόμενο διάστημα θα ετοιμάζονται ονομαστές συνταγές της φημισμένης ταβέρνας «Μαραθιά», ενώ κατά τη διάρκεια του αφιερώματος η βιβλιοθήκη θα γεμίζει με βιβλία και μουσικές από τις Κυκλάδες.

Αλλαντικά, τυριά και κρασί από την Τήνο που φημίζεται για τα εκλεκτά προϊόντα της

Εκείνο το βράδυ, καθισμένοι στο ζεστό καθιστικό γύρω από την μεγάλη ελιά που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του χώρου μπροστά από το μπαρ, δοκιμάσαμε λαχταριστούς λαχανοντολμάδες γιαλαντζί με ρύζι και ρεβίθια από τον Φαλατάδο, ένα από τα πιο ξακουστά χωριά της Τήνου, κριθαράκι με άγρια τηνιακά μανιτάρια και ντόπια παλαιωμένη γραβιέρα και για επιδόρπιο κέικ μήλου με γλάσο καραμέλας γάλακτος.

Και φυσικά συνοδεύσαμε το φαγητό μας με τη Μαλαγουζιά του βιολογικού αμπελώνα της Volacus Wines που είναι φυτεμένος στο σεληνιακό τοπίο με τους βώλακες (στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους) του Φαλατάδου, ένα κρασί φρέσκο και «κοφτερό», με την τυπική ορυκτότητα των λευκών κυκλαδίτικων κρασιών.

Λαχταριστό κέικ μήλου με γλάσο καραμέλας γάλακτος στο Public Café

Είχαμε επίσης την τύχη να δοκιμάσουμε εκλεκτά προϊόντα που ήρθαν από την Τήνο μαζί με τους παραγωγούς τους ειδικά για την εκδήλωση. Και ήταν μεγάλη η χαρά μας να συνομιλήσουμε με τον Μαρίνο Σουράνη από το τιμώμενο εστιατόριο «Μαραθιά», τον Μάνθο Βίλλα  από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου, τον παραγωγό μελιού Μιχάλη Ξανθάκη, τον παραγωγό αλλαντικών Γιάννη Κρητικό, τον οινοποιό Μιχάλη Κοντιζά aλλά και την Αναστασία Ψάλτη από το εξαιρετικό τηνιακό περιοδικό ΤΑΜΑ, που με το πάθος και τον ενθουσιασμό τους, μας ταξίδεψαν στην Τήνο τη μοναδική, για την ομορφιά της αλλά και για τα εκλεκτά προϊόντα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...