393
Η κατασκευή της πισίνας με θέα 360 μοιρών αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 | Compass Pools

Λονδίνο: πισίνα βγαλμένη από ταινία Τζέιμς Μποντ σε ύψος 220 μέτρων

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 15:06
Η κατασκευή της πισίνας με θέα 360 μοιρών αναμένεται να ξεκινήσει το 2020
|Compass Pools

Λονδίνο: πισίνα βγαλμένη από ταινία Τζέιμς Μποντ σε ύψος 220 μέτρων

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 15:06

Οταν οι αρχιτέκτονες τολμούν τα αποτελέσματα κόβουν την ανάσα…

Τα σχέδια για την πρώτη πισίνα υπερχείλισης με θέα 360 μοιρών στην κορυφή ενός ουρανοξύστη ύψους 220 μέτρων στο Λονδίνο είναι γεγονός!

Την κατασκευή της πισίνας ανέλαβε η εταιρεία Compass Pools που επίσης θα σχεδιάσει το πολυτελές ξενοδοχείο το οποίο θα φιλοξενείται στους τελευταίους ορόφους του ουρανοξύστη.

Σύμφωνα με τον Independent, η πρόσβαση στην πισίνα των 600.000 λίτρων νερού που θα ονομαστεί Infinity London, θα γίνεται δυνατή μέσω μιας περιστρεφόμενης σπειροειδούς σκάλας.

«Αντιμετώπισα αρκετές τεχνικές προκλήσεις σε αυτό το κτίριο. Η μεγαλύτερη ήταν το πώς να εντάξω την πισίνα στον σχεδιασμό, το πώς θα μπορούσε κανείς να μπει ή να βγει», δήλωσε ο σχεδιαστής και τεχνικός διευθυντής της πισίνας Compass Pool, Άλεξ Κέμσλεϊ, στο e-architect.co.uk.

«Η λύση βασίζεται στην πόρτα ενός υποβρυχίου, σε συνδυασμό με μια περιστρεφόμενη σπειροειδή σκάλα που ανεβαίνει από το πάτωμα της πισίνας όταν κάποιος θέλει να μπει ή να βγει – η απόλυτη επανάσταση στον σχεδιασμό πισίνας και κτιρίων που θυμίζει ταινία… Τζέιμς Μποντ», είπε κλείνοντας ο αρχιτέκτονας.

Εκτός από τις πλευρές, το κάτω μέρος της πισίνας θα είναι επίσης διαφανές, επιτρέποντας στους επισκέπτες του ξενοδοχείου να κοιτάξουν ψηλά και να βλέπουν τους ανθρώπους να κολυμπούν ακριβώς από πάνω τους!

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα μπορούν να βλέπουν τους κολυμβητές (Compass Pools)

Στην κατασκευή, αντί για γυαλί, ο αρχιτέκτονας θα χρησιμοποιήσει ακρυλικό υλικό (θερμοπλαστικό) που εξασφαλίζει ότι η πισίνα θα φαίνεται εντελώς ξεκάθαρη ενώ το νερό θα θερμαίνεται με βιώσιμο τρόπο, χρησιμοποιώντας ενέργεια από το σύστημα κλιματισμού του ξενοδοχείου.

Αλλα χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης ταχύτητας ανέμου, το οποίο τροφοδοτείται απευθείας από ένα σύστημα διαχείρισης που ελέγχεται από υπολογιστή. Αυτό διασφαλίζει ότι το νερό σε περίπτωση κακοκαιρίας και ισχυρών ανέμων δεν θα εκτοξευτεί από την κατασκευή πέφτοντας στο… κεφάλι κάποιου περαστικού.

«Οι αρχιτέκτονες κτιρίων έρχονται συχνά σε εμάς για να σχεδιάσουμε τις πισίνες υπερχείλισης στην οροφή, αλλά πολύ σπάνια μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε στον σχεδιασμό του κτιρίου», τόνισε ο κ. Κέμσλεϊ.

«Αυτή την φορά όμως, σκεφτήκαμε πως θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα κτίριο κάτω από την πισίνα και όχι αντιστρόφως όπως συμβαίνει συνήθως. Η πισίνα είναι ο πρωταγωνιστής του σχεδίου», είπε κλείνοντας.

Η κατασκευή της πισίνας-Τζέιμς Μποντ αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

Αυτή θα είναι η θέα από την πισίνα στην κορυφή του ουρανοξύστη