240
| SOOC

Υποκλοπές, η ώρα της σύγκρουσης κορυφής

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 10:16
|SOOC

Υποκλοπές, η ώρα της σύγκρουσης κορυφής

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 10:16

Με διαδοχικές ερωτήσεις που κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, (προ)καλούσε τον Πρωθυπουργό να έρθει και να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών, κάνοντας παράλληλα λόγο για φυγομαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη (επειδή δεν ανταποκρινόταν στην Ωρα του Πρωθυπουργού). Και η στιγμή της σύγκρουσης κορυφής για το θέμα των παρακολουθήσεων τελικά έφτασε, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης αμφότεροι θα ανέβουν στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών των πολιτών».

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μόνο από τη ΝΔ, ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης, που επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Η συζήτηση και ψήφισή του ολοκληρώνεται απόψε στην Ολομέλεια (δείτε ΕΔΩ ζωντανά τη συζήτηση).

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κινηθεί θεσμικά, με αναφορά στις επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ κατά πληροφορίες θα εστιάσει στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και των Αρχηγών τους στην υπόθεση των παρακολουθούμενων και την πλήρη υιοθέτηση των σχετικών δημοσιευμάτων από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως εθνικά επικίνδυνες.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα καταγγείλει τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές ως νομοσχέδιο συγκάλυψης και θα στοχοποιήσει και πάλι προσωπικά τον Πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι είναι ο εντολέας, ενορχηστρωτής και υπεύθυνος για τις παρακρατικές μεθόδους υποκλοπών σε βάρος πολιτικών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και των αρχηγών των ΕΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...