240
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην εκπομπή των Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ | YouTube/SKAI

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης: 4.000 νεκρούς ως το τέλος του χρόνου, 120 την ημέρα προέβλεψε ο Σαρηγιάννης

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 10:18
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην εκπομπή των Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ
|YouTube/SKAI

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης: 4.000 νεκρούς ως το τέλος του χρόνου, 120 την ημέρα προέβλεψε ο Σαρηγιάννης

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 10:18

Ηταν 10 Νοεμβρίου όταν ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, πρωτοείπε ότι ενδέχεται να κάνουμε Χριστούγεννα με 120 νεκρούς από Covid-19 την ημέρα. Τότε πολλοί –δημοσιολογούντες αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες– ξέχασαν ότι ο κ. Σαρηγιάννης, δυστυχώς, σπανίως πέφτει έξω, και μίλησαν για προβλέψεις που συχνά δεν επαληθεύονται. Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 105 νεκρούς. Και το πρωί της Τρίτης, ο κ. Σαρηγιάννης βγήκε στον ΣΚΑΪ και επανέλαβε το εφιαλτικό σενάριο.

Η κορύφωση των θανάτων θα γίνει περίπου 17 Δεκέμβρη, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», επαναλαμβάνοντας ότι μπορεί να δούμε και 120 νεκρούς την ημέρα. Ο ίδιος είπε ότι δυστυχώς τα μοντέλα δείχνουν έναν μέσο ημερήσιο όρο απωλειών στα επίπεδα των 104 θανάτων, κάτι που αναμένεται να συμβεί στα μέσα του Δεκεμβρίου.

«Θα είναι ένα κλίμα δύσκολο τα Χριστούγεννα, με τόσες απώλειες», σημείωσε ο καθηγητής, ο οποίος πρόσθεσε πως εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα έχουμε 4.000 νεκρούς έως το τέλος του χρόνου φτάνοντας συνολικά τους 20.700!

Μάλιστα τόνισε ότι η φράση «εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις» έχει να κάνει με το πόσο καλά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα, εξηγώντας ότι πρόκειται για μαθηματικό υπολογισμό.

Σε ερώτηση εάν θα έπρεπε να ληφθούν οριζόντια μέτρα και εάν αυτό θα βοηθούσε, απάντησε ότι μειώνεις τον αριθμό των νεκρών, καθώς, όπως είπε, «θα κοπούν μαχαίρι οι επαφές, χωρίς όμως να γλιτώσεις πολλά κρούσματα άμεσα».

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, λέγοντας ότι περιμένουμε σημαντική επιδείνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...