264
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βρούτσης: Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 11:37
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βρούτσης: Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 11:37

Το μήνυμα ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων με τις ευνοϊκές αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία έστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι όσοι θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα.

Πρόσθεσε ότι την προηγούμενη φορά που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ρύθμιση για 120 δόσεις, το 2015, αυτή αποδείχτηκε ότι δεν βοήθησε την αγορά.

«Οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά λέμε ότι δεν θα υπάρχει άλλη ρύθμιση. Σημαίνει ότι όποιος σήμερα μας ακούει είτε στα φορολογικά, είτε στα ασφαλιστικά, είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το ελληνικό κράτος για να υπάρξει συμμόρφωση και να ευθυγραμμιστούμε με τις επιταγές των απαιτήσεων. Επιτέλους στον τόπο μας πρέπει να  επιβραβευτούν και οι συνεπείς», είπε χαρακτηριστικά.

Χθες Σάββατο, κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η ρύθμιση γίνεται πιο ευνοϊκή με στόχο να μπουν σε αυτήν περισσότεροι πολίτες που έχουν οφειλές αλλά και να παραμένουν σε αυτήν.

Εξήγγειλε την μείωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης ενώ παράλληλα γίνονται ευνοϊκότερα τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση, όπως και τα κίνητρα παραμονής σε αυτή.

Ειδικότερα, η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ, το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3% και ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.

Ακόμη, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση και θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...