324
«Το Λονδίνο σάς χαιρετά» αναγράφεται στο μήνυμα που μεταφέρει ουκρανική ρουκέτα η οποία θα πλήξει κάποιο ρωσικό στόχο | signmyrocket.com

Βρετανοί πληρώνουν για να στείλουν μηνύματα με ουκρανικές ρουκέτες στους Ρώσους

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2022, 11:55
«Το Λονδίνο σάς χαιρετά» αναγράφεται στο μήνυμα που μεταφέρει ουκρανική ρουκέτα η οποία θα πλήξει κάποιο ρωσικό στόχο
|signmyrocket.com

Βρετανοί πληρώνουν για να στείλουν μηνύματα με ουκρανικές ρουκέτες στους Ρώσους

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2022, 11:55

Οι βρετανοί και αμερικανοί πολίτες βρήκαν νέο τρόπο να βοηθήσουν τον αγώνα των Ουκρανών ενάντια στους Ρώσους: πληρώνουν μέχρι 3.000 δολάρια για να στείλουν μηνύματά τους με ρουκέτες εναντίον ρωσικών στόχων.

Μέσω της ιστοσελίδας «Sign my rocket», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράψουν ένα μήνυμα σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από ουκρανικά drones, από τανκς ή άλλα οπλικά συστήματα.

Ο Αντον Σοκολένκο, εμπνευστής της ιστοσελίδας, είπε στην Telegraph ότι το 95% των μηνυμάτων προέρχονται από αγγλόφωνες χώρες, τα περισσότερα από τις ΗΠΑ και ακολουθεί η Βρετανία.

Ενα μήνυμα από Βρετανό σε ρουκέτα drone έγραφε «το Λονδίνο σάς χαιρετά», ένα άλλο «στο επανιδείν από τους σιδεράδες», ένα τρίτο «από το ΝΑΤΟ με αγάπη». Κάποια έχουν χιούμορ και άλλα είναι πιο σκοτεινά.

Οι πελάτες πληρώνουν 150 δολάρια για ένα μήνυμα σε ρουκέτα ή πύραυλο και 3.000 αν το μήνυμα αναγραφεί σε τανκ.

Η ιστοσελίδα στέλνει φωτογραφία του μηνύματος στο όπλο και μερικές φορές και βίντεο της εκτόξευσης.

Ενα drone μεταφέρει ρουκέτα με το μήνυμα «Το Λονδίνο σάς χαιρετά» – signmyrocket.com

Μέχρι τώρα, έχουν συγκεντρωθεί 200.000 δολάρια από 1.566 μηνύματα.

Πάντως, οι Ουκρανοί δεν είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν μηνύματα στους πυραύλους τους, συνήθεια που ξεκίνησε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Απρίλιο, οι Ρώσοι έκαναν το ίδιο, γράφοντας όμως το ανατριχιαστικό μήνυμα «Για τα παιδιά» σε έναν πύραυλο που έριξαν σε συγκεντρωμένο πλήθος σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Αλλες ουκρανικές ιστοσελίδες πωλούν τμήματα κατεστραμμένων ρωσικών όπλων για να συγκεντρώσουν χρήματα και προμήθειες για τον στρατό και τους πολίτες. Μία εταιρεία πουλά μπρελόκ από ρωσικά ελικόπτερα έναντι 900 ευρώ, ενώ άλλες συγκεντρώνουν χρήματα από δωρητές για την αγορά drones.

Σε μία περίπτωση, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες συγκεντρώθηκαν χρήματα online για την αγορά ενός τουρκικού Bayraktar TB2. Οι τούρκοι κατασκευαστές εντυπωσιάστηκαν τόσο από την ανταπόκριση του κόσμου, που έκαναν δώρο στους Ουκρανούς το drone, σύμφωνα με την Telegraph.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...