271
| Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Βουλή: Στις 18:00 του Σαββάτου ανοίγει η αυλαία των προγραμματικών δηλώσεων

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 13:05
|Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Βουλή: Στις 18:00 του Σαββάτου ανοίγει η αυλαία των προγραμματικών δηλώσεων

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 13:05

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18:00, θα αρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτή.

Παραδοσιακά η συζήτηση θα ανοίξει με τον Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν και οι εισηγητές των κομμάτων. Η πρώτη συνεδρίαση θα διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα μιλήσουν οι υπουργοί και πολλοί από τους υφυπουργούς, ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του. Επιπλέον θα εγγραφούν στον κατάλογο βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Η πρώτη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη νέα Βουλή θα έλθει το βράδυ της Δευτέρας, οπότε θα λάβουν τον λόγο όλοι με τελευταίο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα κλείσει την τριήμερη συζήτηση λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Με την κυβέρνηση να δηλώνει έτοιμη να φέρει προς ψήφιση σειρά νομοσχεδίων, στόχος του προεδρείου της Βουλής είναι να λειτουργήσει το σώμα σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών από την Τετάρτη 24 Ιουλίου για να συζητήσει και να επεξεργαστεί τα πρώτα νομοσχέδια.

Κατά συνέπεια, αφού τα κόμματα ορίσουν τους βουλευτές που θα κατανεμηθούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, θα προχωρήσει η συγκρότηση των Επιτροπών και η εκλογή των προεδρείων τους έως την Τετάρτη.

«Περιέργως θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Ενημέρωσε δε τους δημοσιογράφους ότι οι ρυθμοί θα είναι εντατικοί και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Η Βουλή θα μείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι εκτός από ένα μικρό διάστημα στα μέσα Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...