348
Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των κατηγορουμένων στον εισαγγελέα | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βαρύ κατηγορητήριο για τους ανήλικους που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 13:41
Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των κατηγορουμένων στον εισαγγελέα
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βαρύ κατηγορητήριο για τους ανήλικους που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 13:41

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται σήμερα Σάββατο τα δύο ανήλικα αδέλφια, 15 και 17 ετών, από το Περιστέρι, που συνελήφθησαν την Παρασκευή από την Ασφάλεια Αθηνών για τον ιδιαίτερα βίαιο ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια.

Παραπέμπεται και ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη, καθώς έδωσε οδηγίες στους δύο νεαρούς για το πώς θα κρυφτούν για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εις βάρος των δύο αδελφών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα τους παραπέμψει στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ, οι δράστες της επίθεσης εντοπίστηκαν αφενός από τις κάμερες που τους είχαν καταγράψει, αφετέρου από πληροφορίες που οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους.

Προσήχθησαν χθες και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Τα δυο αδέλφια είχαν μπει στο μετρό από τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου και διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα.

Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκαν ότι ο 53χρονος τους μίλησε άσχημα για το σπίτι τους, κάτι που που τους εξαγρίωσε, γι’ αυτό του επιτέθηκαν, όταν βγήκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσο άσχημα τον χτύπησαν.

Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του Ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, από όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στη μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή φέρεται ότι ενημέρωσε τον 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πώς να κρυφτούν και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψής τους και τι να κάνουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν.

Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος είναι φίλος της οικογένειας, συνελήφθη στην Ασφάλεια, όπου πήγε να επισκεφθεί τα δύο παιδιά και για να ρωτήσει σχετικά με τις κατηγορίες εις βάρος τους.

Σημειώνεται ότι τα δυο αδέλφια δεν έχουν απασχολήσει άλλη φορά τις Αρχές, ενώ τη νύχτα εστάλη από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων ειδική ψυχολόγος, η οποία συνομίλησε μαζί τους στην Ασφάλεια Αθηνών όπου κρατούνταν.