335
Ο κ. Χρήστος, 91 ετών κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού στο Νοσοκομείο της Βέροιας | .

Ο κ. Χρήστος, 91 ετών, ο πρώτος που εμβολιάστηκε από τον γενικό πληθυσμό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 11:10
Ο κ. Χρήστος, 91 ετών κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού στο Νοσοκομείο της Βέροιας
|.

Ο κ. Χρήστος, 91 ετών, ο πρώτος που εμβολιάστηκε από τον γενικό πληθυσμό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 11:10

Ο κ. Χρήστος, 91 ετών είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού από τον γενικό πληθυσμό στην Ελλάδα, καθώς το Σάββατο η χώρα μας εισήλθε στη δεύτερη φάση του σχεδίου «Ελευθερία».

Στη φάση αυτή θα εμβολιαστούν για την Covid-19 οι συμπολίτες μας άνω των 85 ετών.

Πρόκειται για την πιο ευαίσθητη ομάδα της πανδημίας σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς η λοίμωξη  έχει προκαλέσει παγκοσμίως εκατομμύρια νοσηλείες και θανάτους.

Οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ σε τέσσερις μέρες αναμένεται να επεκταθούν και στα εμβολιαστικά κέντρα των δομών της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Η κυρία Κασσιανή είναι η δεύτερη Ελληνίδα που εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

«Είναι οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας», είχε πει φανερά συγκινημένος στην αρχή της πανδημίας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι αξίζει να κάνουμε γι’ αυτούς υπέρμετρες θυσίες, για να τους προστατεύσουμε.

Εκατοντάδες ηλικιωμένοι που ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχουν λάβει, ήδη, ειδοποίηση για τον προγραμματισμό του ραντεβού τους, ενώ αρκετοί ακόμα που δεν είχαν πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία, βρέθηκαν στο φαρμακείο της γειτονιάς, προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους.

Eτσι, από το Σάββατο και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι ηλικιωμένοι αρχίζουν να μεταβαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ από αυτήν την ημερομηνία και μετά, ενεργοποιούνται και τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας και ΤοΜΥ) σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό περισσότεροι από 75.276 συμπολίτες μας, κυρίως εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, αλλά και άτομα μεγάλης ηλικίας-ωφελούμενοι Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...