489
O Κώστας Αχ. Καραμανλής στην παρουσία του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου | ΣΚΑΪ TV

Καραμανλής: Ειδικό σώμα της ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκοινωνίες Αττικής – Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 09:22
O Κώστας Αχ. Καραμανλής στην παρουσία του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου
|ΣΚΑΪ TV

Καραμανλής: Ειδικό σώμα της ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκοινωνίες Αττικής – Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 09:22

Τη σύσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας για το δίκτυο συγκοινωνιών της Αττικής εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στη σκιά του απίστευτου περιστατικού με την επίθεση αγνώστων κατά σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια (ο υπουργός σημείωσε ότι οι κάμερες του σταθμού στην Ομόνοια έχουν καταγράψει τους δράστες του ξυλοδαρμού).

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες του ξυλοδαρμού, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν εκπτώσεις στα θέματα νόμου και τάξης στα μέσα μεταφοράς. Δεν είναι αρκετή η φραστική καταδίκη, παραδέχτηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, το υλικό από τις κάμερες παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., έχοντας ήδη βοηθήσει τις αρχές να ταυτοποιήσουν τους δράστες, οι οποίοι αναμένεται σύντομα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο Μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία, ωστόσο δεν πρόλαβε να συλλάβει τους δράστες, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα αστυνόμευσης στους σταθμούς θα αυξηθούν.

Ως προς το ειδικό σώμα φύλαξης των μέσων μεταφοράς, τόνισε ότι εξετάζεται η σύστασή του με αρμοδιότητα στο σύνολο του δικτύου συγκοινωνιών στην Αττική.

Οπως είπε, πρόκειται για σώμα το οποίο θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Τόνισε επίσης ότι το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ επεσήμανε ότι στόχος είναι το σώμα να δημιουργηθεί εντός του έτους.

Τι «είπαν» οι κάμερες

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να συνθέσουν τις κινήσεις και την πορεία των δραστών, από τη στιγμή που μπήκαν στο δίκτυο του Μετρό έως την έξοδό τους από αυτό, αναζητώντας παράλληλα ένα καρέ στο οποίο να είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπά τους.

Οι δύο δράστες αρχικά εξύβρισαν τον σταθμάρχη που τους κάλεσε να φορέσουν μάσκα στον συρμό και τον ακολούθησαν όταν κατέβηκε στην Ομόνοια, ξυλοκοπώντας τον βάναυσα. Το αποτέλεσμα ήταν ο σταθμάρχης να διακομιστεί με πολλαπλά κατάγματα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαριλένας Κασσίμη και του Γιάννη Σουλιώτη στην «Καθημερινή», το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό οι δύο νεαροί δεν αποχώρησαν από τον σταθμό. Αλλαξαν αποβάθρα και ατάραχοι συνέχισαν το δρομολόγιο, με τελικό σταθμό αποβίβασης το Μοναστηράκι. Στην κατάθεσή του, ο 52χρονος περιέγραψε τους δράστες ως νεαρούς ηλικίας 17 έως 25 ετών, οι οποίοι μιλούσαν καλά ελληνικά. Στη διάρκεια του επεισοδίου, μάλιστα, ο ένας φέρεται να προέτρεψε τον άλλο να σταματήσει να χτυπάει τον σταθμάρχη, λέγοντάς του «έλα, αδελφέ, πάμε». Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες και εκτός των σταθμών, τόσο στον Αγιο Αντώνιο όσο και στο Μοναστηράκι. Φιλοδοξούν να εντοπίσουν στοιχεία για τις κινήσεις τους ικανά να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο 52χρονος υπάλληλος του μετρό περιέγραψε την επίθεση: «Ο ένας ήρθε από πίσω, μου τράβηξε μια μπουνιά στο κεφάλι και στο σαγόνι, με ρίξανε κάτω και στη συνέχεια με βάραγαν και με κλώτσαγαν. Θυμάμαι ότι φώναζα “φτάνει” και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...