359
Ενα είναι σίγουρο: ο Πομπέο μεγάλωσε το σκυλί του από κουτάβι... | Τwitter

Το σκυλί του Πομπέο χάρισε ένα νέο σκάνδαλο στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 07:30
Ενα είναι σίγουρο: ο Πομπέο μεγάλωσε το σκυλί του από κουτάβι...
|Τwitter

Το σκυλί του Πομπέο χάρισε ένα νέο σκάνδαλο στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 07:30

Η διοίκηση Τραμπ σε νέες περιπέτειες: άλλο ένα σκανδαλάκι ξέσπασε στην αυλή του Λευκού Οίκου εν μέσω πανδημίας, αλλά αυτή τη φορά έχει να κάνει με την προεδρική κάλυψη σε παρασπονδίες του υπουργού Εξωτερικών. Ο Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου, αποτελούσε το αντικείμενο έρευνας του γενικού επιθεωρητή Στιβ Λίνικ σχετικά με διάφορα θέματα στα οποία περιλαμβάνεται και η ακατάλληλη χρησιμοποίηση του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού.

Ο Λίνικ διερεύνησε μία διαπραγμάτευση όπλων που έκανε ο Πομπέο στον Κόλπο, όπως και τις υπόλοιπες καταγγελίες, ωστόσο απολύθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή. Ο Τραμπ έστειλε τη σχετική επιστολή στη Νάνσι Πελόζι, σημειώνοντας ότι ο Λίνικ αποπέμπεται κατόπιν εισήγησης του Πομπέο.

Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου λένε ότι ο Λίνικ είχε σχεδόν ολοκληρώσει μια έρευνα για μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη απόφαση των Τραμπ και Πομπέο να εγκρίνουν πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Ακόμη ισχυρίζονται ότι ο Λίνικ ερεύνησε και τις ανοίκειες συμπεριφορές του ζεύγους Πομπέο προς κρατικούς υπαλλήλους, τους οποίους υποχρέωνε να «νταντεύουν» το 5χρονο σκυλί τους, ένα όμορφο γκόλντεν ριτρίβερ ονόματι Σέρμαν.

Πομπέο και Σέρμαν, μεγαλωμένοι και οι δυο τους (Instagram)

Ο Πομπέο προφασίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτε για την έρευνα του Λίνικ, ενώ ο Τραμπ χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις κατά του Πομπέο γελοίες: «Θα μπορούσε να μιλάει στο τηλέφωνο με τον Κιμ Γιονγκ-ουν. Πώς θα έβγαζε το σκυλί του βόλτα;».

Το εν λόγω σκυλί των Πομπέο είναι διασημότητα στο Διαδίκτυο, αλλά τώρα πια και άθελά του μπήκε στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης της προεκλογικής περιόδου των ΗΠΑ.

Οι κρατικοί υπάλληλοι που βρίσκονται κοντά στους υπουργούς δεν πληρώνονται από τους φορολογουμένους για να πηγαίνουν τα σκυλιά των υπουργών βόλτα ή για να κάνουν τις ορντινάντσες τους, είναι η κατηγορία που εξαπολύουν οι Δημοκρατικοί βασιζόμενοι στην αναφορά του απολυθέντος Λίνικ. Ετσι, δύο Δημοκρατικοί, ο βουλευτής Ελιοτ Εντζελ και ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ζητούν έρευνα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο Τραμπ απέλυσε τον επιθεωρητή Λίνικ.

Ηδη από το περασμένο καλοκαίρι υπάρχει η αναφορά ενός ανωνύμου πληροφοριοδότη που καταθέτει τις κακές συνήθειες του Πομπέο: τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί τους δημοσίους υπαλλήλους του υπουργείου του σαν «παιδιά για θελήματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...