249
Η στιγμή της καταστροφής του έργου - ή της δημιουργίας ενός νέου | Instagram

Το έργο του Banksy που αυτοκαταστράφηκε τώρα αξίζει περισσότερο

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 12:39
Η στιγμή της καταστροφής του έργου - ή της δημιουργίας ενός νέου
|Instagram

Το έργο του Banksy που αυτοκαταστράφηκε τώρα αξίζει περισσότερο

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 12:39

Κατά κάποιο τρόπο ο Bansky τα κατάφερε: η μοναδική φάρσα που έστησε με την αυτοκαταστροφή του έργου του μόλις πωλήθηκε για 1 εκατ. στερλίνες ανέβασε και δεν μηδένισε την αξία του πίνακα, όπως θα φοβούνταν πολλοί.

Η γυναίκα που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα έναντι 1,04 εκατ. στερλίνες (1,18 εκατ. ευρώ) τον πίνακα του μυστηριώδους Banksy επιβεβαίωσε πως θα καταβάλλει το τίμημα του έργου στον Οίκο δημοπρασιών Sotheby’s .

O πίνακας «Κορίτσι με Μπαλόνι» («Girl With Balloon»), ναι μεν έγινε λωρίδες από τον καταστροφέα εγγράφων που ο καλλιτέχνης είχε εφαρμόσει στο πίσω μέρος της κορνίζας, αλλά ακριβώς τα κομμάτια του πίνακα θεωρείται πλέον πως αποτελούν ένα νέο έργο, που ο ίδιος ο Banksy έχει ονομάσει «Love is in the Bin» («Η αγάπη είναι στον σκουπιδοτενεκέ»).

View this post on Instagram

. "The urge to destroy is also a creative urge" – Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

Η γυναίκα που αγόρασε το έργο είναι ανώνυμη «ευρωπαία συλλέκτρια» με μακρά συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οίκο δημοπρασιών.

«Όταν το σφυρί σήμανε την τελική πράξη της δημοπράτησης του πίνακα, την περασμένη εβδομάδα, αρχικά συγκλονίστηκα, όπως σταδιακά άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως μόλις είχα κάνει δικό μου έναν σταθμό στην ιστορία της τέχνης», τονίζει η ίδια η αγοράστρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Sotheby’s.

Ο Οίκος προσθέτει επίσης πως το ξαναβαπτισμένο έργο του Banksy θα εκτεθεί για το κοινό στα τέλη της επόμενης εβδομάδας στην έδρα του Sotheby’s, στην οδό Νιου Μποντ Στριτ του Λονδίνου.

Η αναπάντεχη φάρσα του Banksy «μετατράπηκε στη στιγμή σε μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία της Τέχνης», υπογραμμίζει ο Sotheby’s, που θεωρεί ότι αυτή «ήταν η πρώτη φορά που ένα νέο έργο τέχνης δημιουργείται κατά τη διάρκεια μίας δημοπρασίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News