447
Αποψη της Σάουθ Στριτ της Φιλαδέλφειας την επομένη του φονικού του Σαββάτου, στο οποίο τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους | REUTERS/Bastiaan Slabbers

Το αίμα ρέει στις ΗΠΑ: Ακόμη εννέα νεκροί και 27 τραυματίες σε τρία φονικά

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2022, 17:23
Αποψη της Σάουθ Στριτ της Φιλαδέλφειας την επομένη του φονικού του Σαββάτου, στο οποίο τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
|REUTERS/Bastiaan Slabbers

Το αίμα ρέει στις ΗΠΑ: Ακόμη εννέα νεκροί και 27 τραυματίες σε τρία φονικά

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2022, 17:23

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 11 τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς σε μια από τις πιο δημοφιλείς συνοικίες του κέντρου της Φιλαδέλφειας αργά το βράδυ του Σαββάτου, λίγες μόνο ώρες προτού σημειωθούν και νέα περιστατικά ένοπλης βίας σε Τενεσί και Μίσιγκαν, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 16 να τραυματιστούν, έκαναν γνωστό οι Αρχές.

Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα ενώ πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες καλούν το Κογκρέσο να θεσπίσει ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, στον απόηχο των πολύνεκρων περιστατικών ένοπλης βίας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και στο Ουβάλντε του Τέξας, τον περασμένο μήνα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στη Φιλαδέλφεια, αστυνομικοί που βρίσκονταν σε περιπολία στο κέντρο της πόλης άκουσαν πυροβολισμούς στην πολυσύχναστη Σάουθ Στριτ, όπου είδαν αρκετούς υπόπτους να ανοίγουν πυρ προς την κατεύθυνση ενός μεγάλυ πλήθους, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας Ντ. Φ. Πέις, σύμφωνα με τον Guardian. Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα.

«Μπορείτε να φανταστείτε ότι υπήρχαν εκατοντάδες άτομα που απλώς απολάμβαναν τη Σάουθ Στριτ, όπως συμβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο, όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί», είπε ο Πέις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνδρες και μια γυναίκα. Η αστυνομία αναγνώρισε τα θύματα αυτά ως τους Κρίστοφερ Μάινερς, 22 ετών, Αλέξις Κουίν, 27 ετών, και Γκρέγκορι «Τζαπάν» ΤΖάκσον, 34 ετών.

Δεν έγινε άμεσα γνωστό αν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις υπόπτων.

«Για άλλη μια φορά, βλέπουμε ζωές να χάνονται παράλογα και άλλους να τραυματίζονται σε μια ακόμη φρικτή, θρασύτατη και απεχθή πράξη ένοπλης βίας», δήλωσε την Κυριακή ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένεϊ.

Οι πυροβολισμοί στο Τενεσί σημειώθηκαν κοντά σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Τσατανούγκα, περίπου στις 2.40 π.μ., όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 14. Κάποιοι εξ αυτών χτυπήθηκαν από σφαίρα, ενώ άλλοι χτυπήθηκαν από διερχόμενα οχήματα, καθώς έτρεχαν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνεται και ένας ανήλικος. Αλλοι έξι ανήλικοι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην Τσατανούγκα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προσέθεσε ο Guardian.

Σε ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμούς τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Σαγκινόου του Μίσιγκαν, άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές.

Το MLive.com ανέφερε ότι η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει ύστερα από αναφορές για «πολλαπλούς πυροβολισμούς» γύρω στις 2.30 π.μ. Δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί στον τόπο του εγκλήματος, ενώ μια γυναίκα ξεψύχησε στο νοσοκομείο, λίγο αργότερα, λόγω των τραυμάτων της.

Δύο άλλοι άνδρες επίσης δέχθηκαν πυρά πυροβόλου όπλου. Εφτασαν στο νοσοκομείο με τα οχήματά τους και προκειμένου να νοσηλευτούν για τα τραύματά τους, σύμφωνα με δελτίο Τύπου από το αστυνομικό τμήμα του Σαγκινόου, το οποίο βρίσκεται 100 μίλια, περίπου, βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...