304
O Πενς χειροκροτεί μπροστά από τον Μαρκ Σορτ, τον επιτελάρχη του. Τώρα ο τελευταίος αρρώστησε... | REUTERS/Mike Segar

Θετικός στον κορονοϊό και ο επιτελάρχης του Μάικ Πενς

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 10:01
O Πενς χειροκροτεί μπροστά από τον Μαρκ Σορτ, τον επιτελάρχη του. Τώρα ο τελευταίος αρρώστησε...
|REUTERS/Mike Segar

Θετικός στον κορονοϊό και ο επιτελάρχης του Μάικ Πενς

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 10:01

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρέσκεται να λέει ότι η επιδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε αποδρομή και ότι «μαθαίνουμε να ζούμε» με τον ιό, αλλά προς το παρόν η αμερικανική κυβέρνηση μαθαίνει να… αρρωσταίνει από τον ιό.

Τελευταίο κρούσμα της Covid-19 στους κόλπους του Λευκού Οίκου, ο Μαρκ Σορτ, επιτελάρχης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πενς, ο Σορτ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Ο αντιπρόεδρος Πενς και η κυρία Πενς εξετάστηκαν και οι δύο σήμερα και διαγνώστηκαν αρνητικοί στην Covid-19 και παραμένουν υγιείς», δήλωσε ο Ντέιβιν Ο’ Μέιλι, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος θα διατηρήσει το πρόγραμμά του «σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC για το απαραίτητο προσωπικό».

Σε γενικές γραμμές ο Πενς είναι πιο συντηρητικός απέναντι στον κορονοϊό απ’ όσο ο Τραμπ που συνεχίζει να αγνοεί τις μάσκες και τα άλλα μέτρα προστασίας, δηλώνοντας άτρωτος από τον ιό. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται όλο και συχνότερα να φοράει μάσκα, αν και σε πολλές ομιλίες του το πλήθος δεν φορά.

Ο Πενς ψήφισε την Παρασκευή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιντιάνα, που είναι μια παραδοσιακά Ρεπουμπλικανική πολιτεία.

Από την πλευρά του ο Τραμπ ψήφισε στη Φλόριντα, πολιτεία που επιβάλλεται να κερδίσει αν θέλει να έχει ελπίδες επανεκλογής. Ως τώρα, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Τζο Μπάιντεν να προηγείται, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει έδαφος, μειώνοντας τη διαφορά, εννέα μέρες πριν τις εκλογές.

Παρά τους περισσότερους από 224.000 νεκρούς από covid-19 στις ΗΠΑ και τα 84.000 νέα κρούσματα την Παρασκευή ή τις επιθέσεις των Δημοκρατικών, ο ένοικος του Λευκοί Οίκου εμφανίζεται αισιόδοξος. Αφού ψήφισε στη Φλόριντα, περιόδευσε το Σάββατο στο Οχάιο, άλλη μία κρίσιμη πολιτεία που πότε κλίνει υπέρ των Ρεπουμπλικανών και πότε υπέρ των Δημοκρατικών.

«Σε δέκα ημέρες θα κερδίσουμε σε αυτή τη μεγάλη πολιτεία και θα κερδίσουμε τέσσερα χρόνια ακόμη στον Λευκό Οίκο», τόνισε από το Οχάιο ο Αμερικανός πρόεδρος, υπενθυμίζοντας τη νίκη του το 2016 που διέψευσε τις δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...