232
Φωτογραφία από τη χειροτονία του αρχιμανδρίτη από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο | YouTube

Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κορονοϊό 46χρονος αρχιμανδρίτης – δεν είχε κάνει το εμβόλιο, δεν πήγε ποτέ στο νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 13:09
Φωτογραφία από τη χειροτονία του αρχιμανδρίτη από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο
|YouTube

Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κορονοϊό 46χρονος αρχιμανδρίτης – δεν είχε κάνει το εμβόλιο, δεν πήγε ποτέ στο νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 13:09

Τον θάνατο του αρχιμανδρίτη του ιερού ναού Παναγίας των Χαλκέων Θεσσαλονίκης, Θεολόγου, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ο 46χρονος αρχιμανδρίτης άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας, νικημένος από τον κορονοϊό.

Αν και νοσούσε βαριά με Covid-19, δεν πήγε ποτέ στο νοσοκομείο και λάμβανε επί δεκαήμερο φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι του.

Τη δέκατη ημέρα της νόσησης υπέστη ανακοπή και απεβίωσε.

Σύμφωνα με το thestival, ο αρχιμανδρίτης ήταν ανεμβολίαστος και μετέδωσε τον ιό και στους γονείς του, που πλέον νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει αναλυτικά ως εξής:

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μετά βαθυτάτης συγκινήσεως και εν συνοχή καρδίας αναγγέλλει στον ιερό κλήρο και το ευσεβές αυτής πλήρωμα την προς Κύριον εκδημίαν του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Θεολόγου Ουζούνη.

Ο μακαριστός αρχιμ. Θεολόγος, κατά κόσμον Ιωάννης Ουζούνης, του Αντωνίου και της Δεσποίνης, εγεννήθη το έτος 1975 στην Θεσσαλονίκη. Διάκονος χειροτονήθηκε την 8 Δεκεμβρίου 2013 στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και πρεσβύτερος την 4 Δεκεμβρίου 2014 στον ιερό Ναό αγίας Βαρβάρας άνω Τούμπας, από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, ο οποίος τον χειροθέτησε αυθημερόν Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως διάκονος και ως εφημέριος στον ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων Θεσσαλονίκης.

Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκοιμήθη στην Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 στον ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων ώρα 12:00 μ.
Αιωνία αυτού η μνήμη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...