241
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Μαξίμου | INTIMENEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη στο Μαξίμου και «χρησμός» για τον Σχοινά

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 15:22
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Μαξίμου
|INTIMENEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη στο Μαξίμου και «χρησμός» για τον Σχοινά

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 15:22

Την εκτίμηση ότι ο ήδη πολυσυζητημένος τίτλος του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει ως νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς –«Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής»– θα αλλάξει έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ είχε το μεσημέρι της Παρασκευής συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το τετ α τετ με ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό –καθώς οι δύο άνδρες είχαν διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας το 2016– συζητήθηκαν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Μαξίμου, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και ο συντονισμός της ευρωομάδας της ΝΔ, ενώ συμφωνήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης να είναι ο πρόεδρος του 13ου Συνεδρίου του κόμματος τον Δεκέμβριο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μεϊμαράκης δεν αναφέρθηκε τόσο στα όσα συζήτησε με τον Πρωθυπουργό (η προπαρασκευή του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στα τέλη Νοεμβρίου ήταν ένα ζήτημα) αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα που έχει προκύψει με τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του κ. Σχοινά, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις (εδώ).

«Αυτή την εβδομάδα θα συγκληθεί στο Στρασβούργο η ολομέλεια της Επιτροπής. Νομίζω ότι ο τίτλος που έχει δοθεί στο χαρτοφυλάκιο του κ. Μαργαρίτη Σχοινά είναι πράγματι ασαφής. Θεωρώ ότι η κυρία Φον ντερ Λάιεν θα τον αλλάξει. Αδικεί τον κ. Σχοινά αυτή η συζήτηση. Γιατί η κριτική που γίνεται είναι για τον τίτλο, ενώ τον κ. Σχοινά τον έχουν υποδεχτεί όλοι και γνωρίζουν τις δυνατότητές του», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...