381
Aριστερά το σπίτι του τετραπλού φονικού και δεξιά οι γονείς των παιδιών που δολοφονήθηκαν από τον 61 ετών ιδιοκτήτη της οικίας | CreativeProtagon

Τέσσερις φορές ισόβια -μία για κάθε θύμα- στον μακελάρη της Ανδραβίδας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2023, 16:48
Aριστερά το σπίτι του τετραπλού φονικού και δεξιά οι γονείς των παιδιών που δολοφονήθηκαν από τον 61 ετών ιδιοκτήτη της οικίας
|CreativeProtagon

Τέσσερις φορές ισόβια -μία για κάθε θύμα- στον μακελάρη της Ανδραβίδας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2023, 16:48

Tέσσερις φορές ισόβια. Αυτή ήταν η ποινή επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών στον 61 ετών καθ’ ομολογία δράστη της τετραπλής ανθρωποκτονίας στην Ανδραβίδα, που για λίγα ενοίκια σκότωσε πατέρα, μάνα και τα δύο τους παιδιά. Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία φράση του προέδρου του δικαστηρίου κατα την εκφώνηση της απόφασης: «Κύριε κατηγορούμενε, όσα χρόνια κι αν σας βάζαμε, είναι πολύ λίγα γι’ αυτό που κάνατε».

Ο μακελάρης της Ανδραβιδας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Τον Μάρτιο του 2022 ο καταδικασθείς είχε εισβάλει στο σπίτι που νοίκιαζε στην οικογένεια και είχε σκοτώσει τους δύο γονείς (Aρμάντο και Μαρία Κλότσι), καθώς και δύο από τα τρία τους παιδιά. Το τρίτο παιδί, ηλικίας περίπου 12 ετών δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του φονικού και σώθηκε!

Η 37χρονη μητέρα και ο 32χρονος πατέρας έφεραν τραύματα από «βραχύκαννο πυροβόλο όπλο» ενώ ο θάνατος των παιδιών (το ένα είχε γεννηθεί τον Οκτώβριο του 2019 και το άλλο τον Αύγουστο του 2020) ήταν ασφυκτικός.

Ο δολοφόνος επιχείρησε  να εξαφανίσει τα πτώματα, φορτώνοντας τα σε ένα τρέιλερ.

Οι γονείς δολοφονήθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους και στη συνέχεια ο δράστης έσυρε τα πτώματα στην αποθήκη, όπου βρέθηκε και το τρέιλερ. Δίπλα από το τρέιλερ, πάνω σε κλινοσκεπάσματα, βρέθηκε η σορός του 2,5 ετών τέκνου των θυμάτων, ενώ η σορός του 1,5 ετών αγοριού, εντοπίστηκε από τον 12χρονο γιο της 37χρονης (από άλλο πατέρα), στο εσωτερικό του σπιτιού.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία φίλου του 12χρονου που ήταν μαζί του όταν ανακάλυψε την οικογένειά του νεκρή: «Είχαμε πάει βόλτα το απόγευμα και κάποια στιγμή πήγαμε μαζί σπίτι του για να πάρει κάτι που ήθελε. Χτύπησε την πόρτα, όμως δεν άνοιξε κανείς. Και μας λέει να περιμένουμε για να μπει από το παράθυρο. Ξαφνικά μου λέει “γρήγορα γρήγορα έλα μέσα κάτι έχει πάθει η μάνα μου”. Μπαίνω και εγώ από το παράθυρο, ψάχνουμε το σπίτι και βλέπουμε το μωρό μέσα στην κούνια και νομίζαμε ότι κοιμόταν. Μετά είδαμε αίματα στο δωμάτιο όπου κοιμούνταν οι γονείς. Όμως δεν αντικρίσαμε τα άλλα μέλη της οικογένειας μέσα στο σπίτι. Μετά βγήκα έξω και ο φίλος μου βγήκε κρατώντας τον αδερφό του, που είχε έντονα κόκκινα σημάδια στο λαιμό και αίμα στο στόμα του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...