301
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης | Intime/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σύστημα «μονά-ζυγά» για τη πληρωμή των συντάξεων ανήγγειλε ο Βρούτσης

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 11:38
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
|Intime/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σύστημα «μονά-ζυγά» για τη πληρωμή των συντάξεων ανήγγειλε ο Βρούτσης

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 11:38

Οι συντάξεις του Απριλίου θα καταβληθούν νωρίτερα και με βάση το ΑΜΚΑ του δικαιούχου, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού που θα διευκόλυναν τη μετάδοση του κορονοϊού, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός είπε ότι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, θα υπάρξει εισήγηση για την καταβολή σε ομάδες.

– Οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών, θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7 και 9.

– Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου για την ίδια κατηγορία συνταξιούχων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες και ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους, όμως, λήγει σε 0, 2,4, 6 και 8.

– Οι συντάξεις του τ. ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ που θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου.

– Η τελευταία καταβολή συντάξεων (ΝΑΤ, Δημόσιο, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) θα γίνει στις 29 Απριλίου.

«Αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε στην πληρωμή των συντάξεων αυτού του μήνα είναι όχι μόνο να φέρουμε πιο μπροστά τις συντάξεις, αλλά, ταυτόχρονα, να τις απλώσουμε σε περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, λόγω του κορονοϊού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης.

Σχέδιο για πληρωμή των 800 ευρώ και Μάιο – Ιούνιο

Για το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι έως την Παρασκευή είχαν υποβάλει αίτηση περίπου 730.000 εργαζόμενοι ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τις 800.000. Αυτοί θα πληρωθούν στις 15 και στις 16 Απριλίου και, όπως είπε, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει ακρίβεια στις ημερομηνίες.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η περίμετρος των μέτρων εφόσον συνεχίζεται η κρίση θα διευρυνθεί και για τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά πιλοτικά το πρόγραμμα της ψηφιακής έκδοσης της σύνταξης με στόχο να λειτουργήσει πλήρως τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...