315
Ειδικοί ανοίγουν τον τάφο και τον βρίσκουν άδειο | REUTERS

Συνεχίζεται το θρίλερ στο Βατικανό με άδειους τάφους και εξαφανισμένα λείψανα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 14:02
Ειδικοί ανοίγουν τον τάφο και τον βρίσκουν άδειο
|REUTERS

Συνεχίζεται το θρίλερ στο Βατικανό με άδειους τάφους και εξαφανισμένα λείψανα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 14:02

Ενα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ρώμης, η εξαφάνιση της 15χρονης Εμμανουέλα Ορλάντι, πήρε νέα τροπή το Σάββατο, όταν οι αρχές του Βατικανού ανακοίνωσαν ότι είχαν ανακαλύψει δύο ομάδες οστών κάτω από ένα πέτρινο φρεάτιο.

Την Πέμπτη, το Βατικανό είχε ανοίξει τους τάφους δύο αριστοκρατών του 19ου αιώνα στο τευκτονικό νεκροταφείο εντός των τειχών του, αφού η οικογένεια της Εμμανουέλα είχε λάβει μια ανώνυμη πληροφορία πως η λύση του μυστηρίου κρύβεται εκεί. Αλλά οι τάφοι αποδείχτηκαν άδειοι, δημιουργώντας ένα ακόμα μυστήριο για το πού βρίσκονται οι νεκρές πριγκίπισσες, που υποτίθεται έπρεπε να έχουν ενταφιαστεί εκεί.

Ειδικά συνεργεία ψάχνουν στον ανοιγμένο τάφο την Πέμπτη

Το Βατικανό υποσχέθηκε περαιτέρω έρευνα και το Σάββατο ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι έχουν εντοπίσει δύο οστεοφυλάκια, που βρίσκονται κάτω από το δρομάκι μιας περιοχής μέσα στο νεκροταφείο, σε μια περιοχή που καλύπτεται από ένα φρεάτιο. Είπε ότι η περιοχή είχε σφραγιστεί και θα ανοίξει για τους ιατροδικαστές, που θα κληθούν να ερευνήσουν αυτή την εβδομάδα.

Η τελευταία καταγεγραμμένη δομική εργασία στο νεκροταφείο έγινε στις δεκαετίες του 1960 του ’70. Η Ορλάντι εξαφανίστηκε το 1983 μετά από ένα μάθημα μουσικής που είχε στη Ρώμη. Ο πατέρας της, ήταν υπάλληλος της Αγίας Εδρας.

Η Εμανουέλα Ορλάντι

Η εξαφάνισή της συνδέθηκε με δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας, από την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ έως οικονομικά σκάνδαλα του Βατικανού και την ιταλική μαφία. Την περασμένη εβδομάδα, η υπόθεση ήρθε πάλι στο προσκήνιο καθώς δόθηκε η άδεια να ερευνηθεί το νεκροταφείο και οι τάφοι με το γλυπτό του αγγέλου.  Παλαιότερα, για την ίδια υπόθεση, είχε ανοιχθεί ο τάφος ενός ιταλού μαφιόζου σε κρύπτη Βασιλικής στη Ρώμη, αλλά ούτε εκεί δεν βρέθηκαν τα οστά της Ορλάντι.

Ο αδελφός της Εμανουέλα Ορλάντι κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Βατικανό

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...