370
Η πλάτη (και η καράφλα) του 83 Μαΐων συγγραφέα που κάποτε βίαζε παιδιά και τώρα καταγγέλλει τη Γαλλία για σταλινισμό επειδή, με το ξέσπασμα του σκανδάλου, του έκοψε το επίδομα | BFMTV

Γάλλος συγγραφέας: «Οταν ήμουν παιδόφιλος, δεν εγκληματούσα»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 22:00
Η πλάτη (και η καράφλα) του 83 Μαΐων συγγραφέα που κάποτε βίαζε παιδιά και τώρα καταγγέλλει τη Γαλλία για σταλινισμό επειδή, με το ξέσπασμα του σκανδάλου, του έκοψε το επίδομα
|BFMTV

Γάλλος συγγραφέας: «Οταν ήμουν παιδόφιλος, δεν εγκληματούσα»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 22:00

Μπορεί να παραδέχτηκε το παιδοφιλικό παρελθόν του ο γάλλος συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ, κατά του οποίου διεξάγεται έρευνα για βιασμούς ανηλίκων, αλλά έσπευσε να εξηγήσει ότι τότε κανένας δεν μιλούσε για σεξουαλικά εγκλήματα.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο BFMTV από την Ιταλία, όπου έχει καταφύγει από τότε που ξέσπασε η υπόθεση, δήλωσε ότι «λυπάται» για τις παιδοφιλικές πρακτικές του στην Ασία.

«Ενας τουρίστας, ένας ξένος, ποτέ δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι. Οφείλουμε, ως ενήλικες, να αποστρέφουμε το κεφάλι, να αντιστεκόμαστε στον πειρασμό. Φυσικά, λυπάμαι, όπως όταν κάνω κάτι που δεν είναι σωστό, το μετανιώνω» είπε στη συνέντευξή του.

Πρόσθεσε όμως ότι «εκείνη την εποχή γινόταν λόγος για αρπαγή ανηλίκου, για διαφθορά ανηλίκου, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αλλά ποτέ κανείς δεν μιλούσε για έγκλημα».

Ο Ματζνέφ εξήγησε ακόμη ότι όλα αυτά συνέβησαν στο παρελθόν και με την ανοχή της εκεί αστυνομίας: «Ηταν πριν από 40 χρόνια και βάλε. Βρισκόσουν εκεί ως ταξιδιώτης και είχες μικρά αγόρια και κορίτσια να σε φλερτάρουν και να πηδούν επάνω σου».

Η Εισαγγελία Παρισίων ξεκίνησε έρευνα για βιασμούς εις βάρος ανηλίκων κάτω των 15 ετών, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου της εκδότριας Βανεσά Σπρενγκορά με τίτλο «Le Consentement» («Η συναίνεση»), στο οποίο περιγράφει πώς αποπλανήθηκε από τον Ματζνέφ στη δεκαετία του ’80, όταν αυτή ήταν 13 ετών. Η εκδότρια περιγράφει πώς η σχέση αυτή επιβάρυνε τη ζωή της, η οποία σημαδεύτηκε από επεισόδια κατάθλιψης.

Η προτίμηση του 83χρονου σήμερα Ματζνέφ για τους ανηλίκους κάτω των 16 ετών και για τον σεξουαλικό τουρισμό, όπου αναζητούσε σχέσεις με μικρά αγόρια στην Ασία, δεν ήταν κρυφή. Εξάλλου ο ίδιος περιέγραφε τις εμπειρίες του λεπτομερώς στα βιβλία, ενώ αυτό δεν είχε ανησυχήσει τον λογοτεχνικό κόσμο.

Ο συγγραφέας, ο οποίος δέχθηκε η συνέντευξή του στο BFMTV να μαγνητοσκοπηθεί χωρίς να εμφανιστεί το πρόσωπό του, λέει τώρα ότι δεν θέλει να διαβάσει το βιβλίο της Σπρενγκορά. «Δεν θα πω ποτέ τίποτε εναντίον της, διότι είναι ένας φωτεινός άνθρωπος».

Ο Ματζνέφ αντίθετα καταγγέλλει την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ να ζητήσει τη διακοπή του μηνιαίου κρατικού επιδόματος που παίρνει από το 2002. «Σε διάστημα λίγων εβδομάδων αισθάνομαι κοινωνικά κατεστραμμένος. Το κράτος καταφέρει ακόμη ένα χτύπημα για να με διαλύσει. Να σκοτωθώ, αυτή είναι η παγίδα! Είναι Σοβιετική Ενωση! Ο Ματζνέφ στο γκουλάγκ. Δεν ξέρω πώς αντέχω»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...