320
|

Συμφωνία Φώφης με τον Παπανδρέου για την Αχαΐα – αγκάθι ο Ανδρουλάκης

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 10:23

Συμφωνία Φώφης με τον Παπανδρέου για την Αχαΐα – αγκάθι ο Ανδρουλάκης

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 10:23

Μετά την οριστικοποίηση της υποψηφιότητας της Εύας Καϊλή ξανά για την Ευρωβουλή, η Φώφη Γεννηματά κλείνει σιγά-σιγά τις εκκρεμότητες (αν και υπάρχει πάντα το αγκάθι της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης για το ΚΙΝΑΛ).

Κατά το ρεπορτάζ, συμφωνήθηκε και η υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα, τόπο καταγωγής της οικογένειας, καθώς ως γνωστόν ο συνονόματος παππούς του, ο αείμνηστος Γέρος της Δημοκρατίας, είχε γεννηθεί στο Καλέντζι το 1888.

Ο κ. Παπανδρέου, ως πρώην Πρωθυπουργός, εκλέγεται χωρίς σταυρό, δεδομένο που κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια του νυν βουλευτή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. Ωστόσο υπάρχει η ελπίδα ότι το ΚΙΝΑΛ θα αυξήσει τα πανελλαδικά ποσοστά του –σε σύγκριση με τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 (6,28%)– σε τέτοιο βαθμό που θα εκλέξει δύο βουλευτές στην Αχαΐα. Αλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΙΔΗΣΟ του κ. Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2015 είχε βγει τρίτο κόμμα στην Αχαΐα με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από το τότε ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου (5,88% έναντι 3,89%).

Το βαρύ επώνυμο των Παπανδρέου θα έχει κυρίαρχη παρουσία στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, καθώς και ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού θα είναι υποψήφιος στην Ευρωβουλή.

Ενα άλλο σχετικά περίπλοκο ζήτημα είναι το θέμα του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και Νο2 στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου 2017 για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Ανδρουλάκης ενδιαφέρεται για τον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών ή την Ευρωβουλή, ωστόσο η κυρία Γεννηματά θα τον ήθελε είτε στον Νότιο Τομέα ή είτε στον Δυτικό. Γνώστες των ισορροπιών προεξοφλούν ότι και στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη θα υπάρξει ραντεβού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Μέχρι την ανακοίνωση των εκλογών θα μείνει ανοικτό το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου θα ήθελε να ξαναβρεθεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, όμως, διεμήνυσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να τοποθετηθεί επικεφαλής για δεύτερη συνεχόμενη φορά (μετά τον Σεπτέμβριο του 2015). Στο περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά υπάρχουν σκέψεις η θέση να προταθεί στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ώστε να τονιστεί η ενότητα της παράταξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...