240
Ο 34χρονος Γιωργής Τσουρής |

Στον Γιωργή Τσουρή το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2020

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 22:58
Ο 34χρονος Γιωργής Τσουρής
|

Στον Γιωργή Τσουρή το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2020

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 22:58

Ο φετινός, 20ος νικητής του Θεατρικού Βραβείου Δημήτρης Χορν είναι ο Γιωργής Τσουρής.

Κέρδισε το βραβείο για την ερμηνεία του στον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)», έργο του ιδίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη που παρουσιάστηκε στο Από Μηχανής Θέατρο και συνεχίζεται στο Θέατρο Ιλίσια.

Ο βραβευθείς, ο οποίος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986, είναι αριστούχος απόφοιτος της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Σπούδασε πιάνο, κλασσικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και κλαρινέτο.

Τον Σταυρό του Χορν που συνοδεύει το βραβείο παρέδωσε στον Γιωργή Τσουρή ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Συριόπουλος.

Συνυποψήφιοί του ήταν οι:

– Αυγουστίνος Κούμουλος για τον ρόλο του ως Σκλαβί στο «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου – Σοφίας Πάσχου (Πόρτα).

– Εκτορας Λιάτσος για τον ρόλο του Τζιμ Ο ´Κοννορ στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά (Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας), για τους ρόλους των Μπέρναρντ, Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ στο «Ένας αριθμός» της Κάριλ Τσέρτσιλ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γ. Ανδρέου (Bios) και για τον ρόλο του Εστραγκόν στο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου (Θέατρο Χώρος).

– Βασίλης Μαγουλιώτης για το ρόλο του Έριχ στις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν/ Υπόγειο).

– Μιχαήλ Ταμπακάκης για τον ρόλο του Μπίλι στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σίλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη (Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...