611
Αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στην Ορούντα, όπου την Πέμπτη βρέθηκε το τρίτο πτώμα | REUTERS

Στην τοξική Κόκκινη Λίμνη πέταξε τρία από τα θύματά του ο κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2019, 12:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/04/2019 18:53
Αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στην Ορούντα, όπου την Πέμπτη βρέθηκε το τρίτο πτώμα
|REUTERS

Στην τοξική Κόκκινη Λίμνη πέταξε τρία από τα θύματά του ο κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2019, 12:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/04/2019 18:53

Σοκαρισμένη συνεχίσει να παρακολουθεί η Κύπρος τις εξελίξεις στην υπόθεση του σίριαλ κίλερ λοχαγού Νίκου Μεταξά, ο οποίος έχει ήδη ομολογήσει τους φόνους πέντε γυναικών και δύο μικρών κοριτσιών.

Την Πέμπτη, ο κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε τέσσερις ακόμα φόνους και οδήγησε τους αστυνομικούς στον εντοπισμό της σορού μίας γυναίκας στο πεδίο βολής στο χωριό Ορούντα, κοντά στη Λευκωσία.

Συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αλλά και στην Κόκκινη Λίμνη, μία νέα τοποθεσία που υπέδειξε χθες ο δολοφόνος λέγοντας ότι πέταξε εκεί τα άλλα τρία θύματά του.

Αστυνομικοί, ανακριτές και γεωλόγοι βρίσκονται στην Κόκκινη Λίμνη – Philenews

Παράλληλα, οι έρευνες θα συνεχιστούν και στην Ορούντα.

Αποψη από την επιχείρηση της Αστυνομίας στο πεδίο βολής στην Ορούντα – Reuters

Από ό,τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, η δράση του ίλαρχου ξεκίνησε το 2016. Ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου και για τους επτά φόνους, προκειμένου να ζητηθεί ξανά η προσωποκράτηση του.

Στην Κόκκινη Λίμνη, βρίσκονται μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Αστυνομίας για αξιολόγηση των επόμενων βημάτων ενώ μέλη του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης προχώρησαν σε λήψη δειγμάτων του νερού, τα οποία είναι εξαιρετικά τοξικά, για να διαπιστωθεί αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί επιχείρηση. Ενημέρωσαν σχετικά την ανακριτική ομάδα για την ποιότητα και το βάθος της λίμνης και είπαν πως στο νερό εντοπίζεται χαλκοπυρίτης και σιδηροπυρίτης.

Η συγκεκριμένη λίμνη της Κοκκινοπεζούλας  δημιουργήθηκε από την εξόρυξη μετάλλου στο Μιτσερό. Στο φρεάτιο του μεταλλείου βρέθηκαν δύο από τα θύματα του Μεταξά. Το νερό της λίμνης έχει χρωματιστεί κόκκινο από τα μεταλλεύματα και η υψηλή οξύτητά του δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού.

Την Παρασκευή, πέταξε drone πάνω από τη λίμνη, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι ύποπτο.

Το Σάββατο, αναμένεται να γίνουν έρευνες μέσα στα νερά της Κόκκινης Λίμνης.

Πανοραμική άποψη της Κόκκινης Λίμνης, σε απόσταση 28 χιλιομέτρων περίπου νοτιοδυτικά από τη Λευκωσία

Μετά την 38χρονη Μέρι Ρόουζ  Τιμπούρτσιο, την 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοθάνο και την εξάχρονη της Μέρι Ρόουζ, Σιέρα -όλες από τις Φιλιππίνες- στον κατάλογο των θυμάτων που ομολόγησε ο Μεταξάς, προστέθηκαν η 30χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα, από τις Φιλιππίνες, η 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και η οκτάχρονη κόρη της Ελενα Ναταλία, από τη Ρουμανία, καθώς και ακόμα μία γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων για την οποία ανέφερε ότι, δεν θυμόταν  αν είναι από το Νεπάλ ή την Ινδία και η σορός της οποίας ανασύρθηκε από το πεδίο βολής στην περιοχή Ορούντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο 35χρονος στην ανάκρισή του ισχυρίστηκε ότι πρώτα έπνιξε τις τρεις γυναίκες και στη συνέχεια τις έβαλε σε βαλίτσα και τις πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη.

Στη λίμνη Μεμί

Οι έρευνες συνεχίζονται και στη λίμνη Μεμί για τον εντοπισμό της μικρής Σιέρα. Την Παρασκευή, θα καταδυθεί ο πρώτος δύτης στον βυθό της λίμνης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελέγξει βήμα με βήμα κάποια κρίσιμα σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Ειδικοί από τη Βρετανία

Σύμφωνα με το philenews.com, πέντε ειδικοί σύμβουλοι από τη Βρετανία έρχονται στην Κύπρο για να συνδράμουν στις έρευνες της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης με τον σίριαλ κίλερ Νίκο Μεταξά. Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν ιατροδικαστή, κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και ειδικό εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Το κλιμάκιο ήρθε μετά από αίτημα του αρχηγού της αστυνομίας της Κύπρου, ύστερα και από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων από τη Βρετανία, με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής εγκλήματος που διερευνά η Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...