327
|

Mία βεντάλια από τους Εμμαούς

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 20 Μαρτίου 2010, 17:07

Mία βεντάλια από τους Εμμαούς

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 20 Μαρτίου 2010, 17:07

 

Ετσι ήταν παλιά οι Εμμαοί, πριν τους χτίσουν και πήξουν στο τσιμέντο.

Είχε τελειώσει και το ματς της Πανάθας, που ο αθεόφοβος Dieumerci Bokani έπαιρνε παραμάζωμα τα στόπερ των δικών μας, και αποφασίζοντας να κάνω το κεφάλι μου κακά συνέχισα να βλέπω ποδόσφαιρο πηγαίνοντας από τον Αντέννα στον Nova Sports 1 που είχε τα ματς τουρλού. Όπως ερχόταν το feed από τα ευρωπαϊκά γήπεδα κόψιμο του τηλεσκηνοθέτη από ματς σε ματς, σε όποιο ματς ότι κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει και τα μυαλά στις οθόνες. Σε κάποια στιγμή τα ματς μοιάζουν να γίνονται ένα και τότε η αλήθεια με χτύπησε σαν στιγμιότυπα από τους Εμαούς.

Η διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το ευρωπαϊκό είναι ο αριθμός των παικτών που ανεβαίνουν στην επίθεση. Συγκεκριμένα στις αντεπιθέσεις στις ευρωπαϊκές ομάδες βλέπεις 3, 4 και 5 παίκτες να ανεβαίνουν απλωμένοι σαν την βεντάλια. Στις ελληνικές βγαίνει ένας και ο συνοδός του και οι άλλοι μένουν πίσω μπας και χάσει την μπάλα και γίνει το κακό και οι άλλοι βρουν την άμυνα με λίγους. Εδώ είναι η επιτυχία του Ρεχάγκελ. Ο Οθωνας μετέφερε το ελληνικό άχαρο σύστημα στην Εθνική επαυξημένο και βελτιωμένο με τέσσερις παίκτες να ανεβαίνουν στην επίθεση μόνο στις στημένες φάσεις, οι παίκτες δεν είχαν πρόβλημα να το εφαρμόσουν και presto. Βουρ για την Ομόνοια να πανηγυρίσουμε τις επιτυχίες του πειρατικού και να βαράμε και να χαιρόμαστε που ο Θεός μας έκανε Έλληνες και όχι Ισλανδούς να έχουμε για καλύτερο φιλοσοφικό βιβλίο το «Συνομιλίες με την Ρέγκα» όταν εμείς στην Ελλάδα ξηγιόμαστε το «Πλάτωνας καλεί Ισοκράτη».

P.S 1. Δεν είναι ωραίο για πρώτο όνομα αυτό το γαλλικό – κογκολέζικο «Dieumerci» που στα ελληνικά μεταφράζεται «Ευχαριστωθεός». Αν το κάναμε μόδα στα ελληνικά θα βγάζαμε τα παδιά «Παναγιαβοήθα» και «Βαγγελιστρακανετοθαύμασου».

P.S 2. Η τεχνική ανάλυση γράφεται μπας και σωθεί το ρημάδι το site που το έχει πάρει ο γυναικείος συγγραφικός πληθυσμός και το έχει κάνει «Η Πίτσα και η Λίτσα στην νέα τους γωνίτσα γράφουν για τις δύσκολες μέρες του μήνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News