501
|

Η ΑΕΚ κάνει πολιτική

Η ΑΕΚ κάνει πολιτική

Η πρόσκληση θα μπορούσε να γράφει Ο.Α.Κ.Α., θέμα: παρουσίαση νέου γηπέδου Α.Ε.Κ., είσοδος ελεύθερη. Να στηθεί μια γιγάντια οθόνη και να παρουσιαστεί το νέο γήπεδο παρουσία 30.000 ανθρώπων, του Οικουμενικού Πατριάρχη, όλου του Υπουργικού Συμβουλίου και αντιπροσωπειών όλων των κομμάτων. Να παρακαλέσει και να πιέσει δηλαδή ο κόσμος με συνθήματα και κραυγές για να γίνει το ρουσφετάκι, να χτιστεί επιτέλους ένα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου μέχρι και εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μέχρι χθες πολεμούσαν.

Η πρόσκληση έγγραφε όμως Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και καλεσμένοι ήταν μόνο αυτοί που έπρεπε (και μερικοί κολαούζοι). Ένα βίντεο 20 λεπτών και πέντε κουβέντες αρκούσαν για να πάρουν όλοι τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η ηγεσία.

Πρώτα από όλα επαναπροσδιορίστηκε ξανά η ιδεολογική βάση του σωματείου. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, το αθλητικό σωματείο των προσφύγων της Πόλης στην Αθήνα είναι μεν ένα σωματείο προοδευτικό που οι φίλαθλοί του (οι περισσότεροι) έχουν συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση εδώ και δεκαετίες αλλά ταυτόχρονα είναι και το σωματείο της Κωνσταντινούπολης, με σημαία τον Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό και δηλωμένο οπαδό τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μήνυμα προφανές σε όλη την παρουσίαση με κύριο αποδέκτη τη νεολαία της κερκίδας.

Όταν ο αρχηγός δήλωσε με νόημα ότι «Ερχόμαστε», ότι «το Κάστρο δεν θα πέσει ποτέ» και ότι «το Ελληνικό Ποδόσφαιρό θα αλλάξει» μια κινηματική ατμόσφαιρα κυριαρχούσε στο κατάμεστο αμφιθέατρο. Ήταν σαφείς οι κατηγορίες προς ένα σύστημα που οδήγησε την ΑΕΚ στην ερασιτεχνική Γ' Κατηγορία και ακόμα πιο ξεκάθαρο το μήνυμα προς τους φίλους της ομάδας να συσπειρωθούν για να προστατέψουν και να οδηγήσουν το σύλλογο πίσω στην κορυφή όπου θεωρούν ως φυσική τους θέση.

Τέλος ο «Τίγρης» ενημέρωσε το ακροατήριο και όλη τη χώρα μέσα από τα ΜΜΕ ότι το όραμα για το νέο γήπεδο κοστίζει 65 εκ. ευρώ από τα οποία έχουν συγκεντρωθεί ήδη τα 20 εκ. ευρώ τα οποία σε περίπτωση που αποτύχει η προσπάθεια θα επιστραφούν στους δωρητές. Ο Πρόεδρος τους είπε δηλαδή ότι μόνο με δικούς τους πόρους θα γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα, να μην περιμένουν από κανένα Κράτος ή άλλον σωτήρα βοήθεια και να βάλλουν το χέρι στην τσέπη, γιατί ήδη πολλοί εύποροι Ενωσίτες το έχουν κάνει. Τα πρώτα 20 εκ. ευρώ μαζεύτηκαν εύκολα και άμεσα, τα επόμενα 20 εκατομμύρια θα μαζευτούν ακόμα πιο εύκολα και ακόμα πιο άμεσα. Τώρα για τα τελευταία 25 εκ. ευρώ βάζω στοίχημα ότι θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα στις τράπεζες για το ποια θα δανείσει μια τόσο σημαντική επένδυση.
Ψάχνω να βρω έναν πολιτικό που να μπορεί να ενώσει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε έναν κοινό στόχο, που θα τους κάνει να βάλουν οικειοθελώς το χέρι στην τσέπη για να δουν να παίρνει σάρκα και οστά το κοινό τους όνειρο. Ψάχνω να βρω έναν ηγέτη που θα ενώνει διαφορετικές δυνάμεις, που θα δώσει δυναμική και πάθος σε ένα αποδεκτό από όλους όραμα για τον τόπο.

Δεν είμαι Ενωσίτης αλλά θέλω να πω ένα μπράβο στη διοίκηση της ΑΕΚ, είναι το καλύτερο πολιτικό παράδειγμα των ημερών. Μην ξεχνάτε ότι όποτε ο αθλητισμός αποφάσισε να κάνει πολιτική, οι πολιτικοί στέκονταν στην άκρη και κρατούσαν σημειώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News