432
|

Αρης-ΠΑΟΚ: το τελευταίο τρόλεϊ

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 15 Μαρτίου 2010, 09:01

Αρης-ΠΑΟΚ: το τελευταίο τρόλεϊ

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 15 Μαρτίου 2010, 09:01

Στο ματς του κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό πριν 24 χρόνια, που είχε τελειώσει με 4-0 και έσπασε τον τσαμπουκά του Ολυμπιακού για μια δεκαετία, το ημίχρονο ήταν 1-0. Στα αποδυτήρια ο Αντώνης Γεωργιάδης άρχισε να μιλάει στους παίκτες του Ολυμπιακού λέγοντας ότι σκοπεύει να βγάλει τον Παπαγγέλη και να βάλει τον Βαίτση. Ο Νίκος Αναστόπουλος του είπε «Κόουτς, γιατί αντί να βάλουμε επιθετικό, δεν βάζουμε ένα αμυντικό, να χάσουμε 1-0 και να το ρίξουμε στη διαιτησία;» Ο Γεωργιάδης δεν τον άκουσε, ακολούθησε η τεσσάρα και κάθε δικαιολογία περί διαιτησίας είχε πάει περίπατο.

Το να μουρμουράς για την διαιτησία έχει νόημα μόνο αν έχασες στο γκολ. Όπως και το να λες «Δεν καταλαβαίνω γιατί βγήκαν τόσες κάρτες. Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από τη διαιτησία, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο, ήταν καλύτερος από εμάς…» όπως έκανε ο Φερνάντο Σάντος μετά το ματς, είναι μια συνηθισμένη τακτική των προπονητών όταν θέλουν να μιλήσουν για την διαιτησία. Αν ένας προπονητής δεν θέλει να μιλήσει για την διαιτησία, δεν λέει την βρώμικη λέξη και ησυχάζει. Το να λες όμως «δεν θέλω να μιλήσω» και να μιλάς, είναι και η πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Μόνο που ο σκύλος γαυγίζει ότι το συγκεκριμένο ματς ο ΠΑΟΚ δεν το έχασε από τα σφυρίγματα του Σπάθα. Ωραία, ο Σπάθας βγάζει κίτρινη κάρτα με το που αρχίζει το ματς στον Πάμπλο Γκαρσία και για ένα παίκτη που βασίζεται στην δύναμη το γεγονός είναι ζημιά. Μισό λεπτό, όμως. Άλλο να προσέχει τα τάκλινγκ του ο παίκτης μετά από – έστω άδικη – κίτρινη κάρτα και άλλο να κοντεύει να κάνει καθιστική διαμαρτυρία. Γιατί το πρόβλημα του ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία, τον Ιβιτς, τον Σορλέν και γενικότερα τα χαφ και τους μεσοεπιθετικούς του πλην του Βιεϊρίνια, ήταν ότι δεν έτρεχαν ή όταν δοκίμαζαν τρέξουν το έκαναν με την διάθεση του ανθρώπου που βλέπει το τρόλεϊ να φεύγει. «Δέκα μέτρα σπριντ αλλά και να χαθεί δεν πειράζει, θα περάσει άλλο».

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε το ματς από τα σφυρίγματα, αφού έμεινε με 9 παίκτες μετά το 2-0 ούτε οι βετεράνοι του είναι τίποτα μιμόζες να μάσησαν από την ατμόσφαιρα στο Χαριλάου αφού και στην Τούμπα κάτι ανάλογο γίνεται – με την γωνιά της Μαλαματίνας να είναι μάλιστα σκληρότερη. Ο ΠΑΟΚ έχασε το ματς γιατί οι παίκτες του έπαιξαν άψυχα, σαν «ψόφια» που έλεγε και ο κόουτς Αγγελος Αναστασιάδης. Αν ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, ο Σάντος μπορούν να αναλύσουν και να βρουν τους λόγους, έχει καλώς. Διαφορετικά θα μείνουν στην περί διαιτησίας κουβέντα, καλή για οριακές ήττες αλλά που μετά από μία κατά κράτος ήττα, δεν βγάζει πουθενά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News