604
Ο Πάνος Καμμένος στην εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σήμερα» | ΣΚΑΪ TV

Καμμένος: «“Thanasis” είναι όποιος υπακούει στη Μέρκελ», ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 09:04
Ο Πάνος Καμμένος στην εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σήμερα»
|ΣΚΑΪ TV

Καμμένος: «“Thanasis” είναι όποιος υπακούει στη Μέρκελ», ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 09:04

Εχουν περάσει οκτώ μήνες από το πολυσυζητημένο εμπάργκο των κυβερνητικών στελεχών στον ΣΚΑΪ και τέσσερα χρόνια από τότε που ο Πάνος Καμμένος έλεγε (εδώ) το περιβόητο «μπορεί να μην έχουν ανατιναχθεί κάποια κανάλια κοντά στον Πειραιά, αλλά έχει ανατιναχθεί η ελληνική οικογένεια, η ανεργία έχει φτάσει στο 70%». Τώρα αυτά έχουν ξεχαστεί και ο πρώην υπουργός Αμυνας καλωσορίζεται στο κανάλι (που στο μεταξύ κάποιοι επιχείρησαν να ανατινάξουν, εδώ) για να προσπαθήσει μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας να ανατάξει τους δημοσκοπικά αναιμικούς Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε το πρωί της Μ. Δευτέρας στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, και θυμήθηκε ξανά το πολιτικό χαρτί του «αντιγερμανισμού». Τέσσερα χρόνια που συγκυβερνούσε με τον Αλέξη Τσίπρα μια χαρά ακολουθούσαν και οι δυο τους τις νουθεσίες –αν όχι τις εντολές– της Ανγκελα Μέρκελ, αλλά τώρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξαναθυμάται να περιγράψει τη γερμανίδα καγκελάριο ως έναν άνθρωπο που διατάζει ένα κανίς, τον περίφημο «Thanasis», του προεκλογικού σποτ του κόμματός του.

«Τον “Thanasi” μπορεί κανείς να τον αναγνωρίσει σε πολλούς. Σε αυτούς πάντως που υπακούν στο χέρι της Μέρκελ», είπε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει: «Από τη μία πλευρά είναι ο κ. Τσίπρας που έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στην κυρία Μέρκελ και τη γερμανική πλευρά ο δε κ. Μητσοτάκης μας έφερε τον Βέμπερ εδώ, που είναι φυσική συνέχεια της Μέρκελ».

«Δεν μπορώ να πω ότι ο κ. Τσίπρας έγινε ο “Thanasis”, αλλά δεν είναι πια ο κ. Τσίπρας της ευρωπαϊκής Αριστεράς όπως ξεκίνησε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ύστερα έστρεψε τα βέλη του κατά των επιλογών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο.

«Εμείς δεν θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε με τον κ. Κόκκαλη. Εμένα με ενόχλησε πάρα πολύ αυτό. Δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που κάνει δουλειές με το Δημόσιο, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, με εταιρεία που κάνει δουλειές στο υπουργείο Αμυνας. Υπάρχει ασυμβίβαστο. Είναι μεν νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό. Δεν θα το δεχόμουν αν ήμουν ακόμα στην κυβέρνηση. Θεωρώ ότι είναι ανήθικο. Αγκαλιάζει τη διαπλοκή».

Ο Μαρινάκης, ο Καλογρίτσας και ο ΔΟΛ

Σε ένα ξεχωριστό σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε ότι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης συνομιλούσε με κάποιους στο Μαξίμου αλλά ο ίδιος δήλωσε άγνοια για το ότι είχε υπάρξει αίτημα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον να μεριμνήσει ο επιχειρηματίας ώστε να αποκτήσει κανάλι και ο Χρήστος Καλογρίτσας.

«Αν ήξερα ότι την ώρα που εμείς δίναμε μάχη κάποιοι άλλοι κάναν διαπραγμάτευση θα το είχα κάνει “Κούγκι” από τότε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος για να συμπληρώσει: «Σημαίνει ότι κάποιοι έφεραν ευθύνη που αυτές οι υποθέσεις (οι δικαστικές περιπέτειες του κ. Μαρινάκη) δεν προχώρησαν».

«Στην υπόθεση Καλογρίτσα ήμουν ο πρώτος που εκτέθηκα δημόσια. Ακριβώς επειδή είχα κουμπαριά μαζί του, ήξερα ότι δεν είχε χρήματα ο Καλογρίτσας και ότι το κανάλι που ήθελε να πάρει θα το έκανε με κάποια διαμεσολάβηση. Αν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Μαρινάκης, σημαίνει ότι έβαλαν τον Καλογρίτσα σαν λαγό να πάρει το κανάλι για να το πουλήσει. Οταν παίρνεις ένα κανάλι με 10 για να το πουλήσεις 20 τότε κάποιοι κερδίζουν 10» προσέθεσε με νόημα.

Μάλιστα, ακολούθως, ο κ. Καμμένος προχώρησε στον ισχυρισμό ότι όταν ο κ. Μαρινάκης πήρε τον ΔΟΛ (το 2017) είχε πει προς τους συνομιλητές του στην κυβέρνηση να θέσουν εκτός τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και πως έτσι «θα τους έδινε τον ΔΟΛ».

«Μου μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση, από υψηλά κλιμάκια. Προς τιμήν του τότε ο κ. Τσίπρας του είπε: “Δεν διαπραγματεύομαι κανέναν ΔΟΛ για να σπάσω τη συνεργασία μου με τους ΑΝΕΛ”» προσέθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και προκάλεσε τον Πρωθυπουργό: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας μπορεί να απαντήσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...