164
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με τη σύζυγό του (άκρη δεξιά) κατά την ξενάγησή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης συνοδευόμενοι από τον κ. Παυλόπουλο και τη σύζυγό του. Αριστερά, ο διευθυντής του Μουσείου καθηγητής Παντερμαλής και η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη | INTIMEnews

Σι Τζινπίνγκ μπροστά στις Καρυάτιδες: Στο πλευρό σας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 12:21
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με τη σύζυγό του (άκρη δεξιά) κατά την ξενάγησή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης συνοδευόμενοι από τον κ. Παυλόπουλο και τη σύζυγό του. Αριστερά, ο διευθυντής του Μουσείου καθηγητής Παντερμαλής και η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
|INTIMEnews

Σι Τζινπίνγκ μπροστά στις Καρυάτιδες: Στο πλευρό σας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 12:21

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ξεναγήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο κέντρο του μουσείου, μπροστά τις Καρυάτιδες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ζήτησε εκ νέου την υποστήριξη του Πεκίνου στο δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

«Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο Βρετανικό Μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε ο κ. Παυλόπουλος στον κινέζο ομόλογό του που γοητευμένος από τα εκθέματα του Μουσείου, ανταποκρίθηκε αμέσως:

«Οχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή και εμείς έχουμε πολλά δικά μας έργα, του κινεζικού πολιτισμού, έξω από τη χώρα μας και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...