244
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ', η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, φτάνουν στην εκκλησία όπου θα παραμείνει το φέρετρο της μονάρχη προτού μεταφερθεί στο Λονδίνο | Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 19:16
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ', η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, φτάνουν στην εκκλησία όπου θα παραμείνει το φέρετρο της μονάρχη προτού μεταφερθεί στο Λονδίνο
|Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 19:16

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου, στο Εδιμβούργο, έφθασε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Επικεφαλής της νεκρώσιμης πομπής, η οποία ξεκίνησε από το παλάτι του Χόλιροντχαουζ, ήταν ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, μαζί με τους αδελφούς και την αδελφή του.

Το Στέμμα της Σκωτίας τοποθετήθηκε πάνω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ κατά τη διάρκεια της Επιμνημόσυνης Δέησης / Jane Barlow – WPA Pool/Getty Images

Την αυτοκινητοπομπή περιστοίχιζαν στρατιωικά αγήματα, ντυμένα με σκωτσέζικες ενδυμασίες, αλλά και εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και στην εκκλησία.

Με τη λήξη της Θείας Λειτουργίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης που τελέστηκαν, η βασιλική οικογένεια αποχώρησε και η σορός της μονάρχη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της βασίλισσας μεταφέρθηκε την Κυριακή στο παλάτι του Χόλιροντχαουζ από το Μπαλμόραλ –τη διαδρομή αυτή, διάρκειας 6 ωρών, επίσης παρακολούθησαν χιλιάδες βρετανών.

Το απόγευμα της Τρίτης, το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα μεταφερθεί στο Λονδίνο με αεροσκάφος της RAF.

Εν συνεχεία, θα οδηγηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου και θα παραμείνει για μία νύχτα, μέχρι να μεταφερθεί με στρατιωτικές τιμές στην ειδική αίθουσα του Γουέστμινστερ, όπου και θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα για τέσσερις ημέρες, από την Τετάρτη και μέχρι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα της κηδείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...