210
Ελεγχος του ΕΟΔΥ σε επιβάτη που μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας | Ιntime/Λιάκος Γιάννης

Qatar Airways: Κι όμως, είχαν ελεγχθεί όλοι οι επιβάτες της πτήσης από Ντόχα για κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 18:14
Ελεγχος του ΕΟΔΥ σε επιβάτη που μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας
|Ιntime/Λιάκος Γιάννης

Qatar Airways: Κι όμως, είχαν ελεγχθεί όλοι οι επιβάτες της πτήσης από Ντόχα για κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 18:14

H Qatar Airways επιμένει ότι όλοι οι επιβάτες της πτήσης QR203, που έφτασε στην Αθήνα από τη Ντόχα, είχαν ελεγχθεί για κορονοϊό πριν από την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος.

Κάτι που προκαλεί απορία βέβαια, καθώς όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε την 1η Ιουνίου στο «Ελ. Βενιζέλος», 12 από τους 91 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 αφού τους έγινε τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Κατά την άφιξη στην Ντόχα και πριν επιβιβαστούν στην πτήση προς Αθήνα, όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι είδους τεστ ήταν αυτό, μοριακό, αντισωμάτων ή μία απλή θερμομέτρηση.

Επιπλέον, η εταιρεία διευκρινίζει πως οι 12 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί δεν προέρχονταν από το Κατάρ. Οι εννέα από τους επιβάτες είναι πακιστανοί υπήκοοι με μόνιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα, προερχόμενοι από το Πακιστάν, ένας έλληνας υπήκοος προερχόμενος από την Ιαπωνία και δύο ακόμη έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία.

Τέλος, η Qatar Airways δηλώνει πως συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές στην Ελλάδα και επίσης με τις χώρες προέλευσης των εν λόγω επιβατών .

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από το γεγονός, η Ελλάδα απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς το Κατάρ έως τις 15 Ιουνίου.