235
Ενα από τα σημεία εισόδου στον Καναδά από τις ΗΠΑ, στο Οντάριο | Reuters

«Πώς θα μετακομίσω στον Καναδά», ρωτούσαν στο Google οι Αμερικανοί μετά το debate Τραμπ – Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 16:15
Ενα από τα σημεία εισόδου στον Καναδά από τις ΗΠΑ, στο Οντάριο
|Reuters

«Πώς θα μετακομίσω στον Καναδά», ρωτούσαν στο Google οι Αμερικανοί μετά το debate Τραμπ – Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 16:15

Τόσο τρόμαξαν οι αμερικανοί ψηφοφόροι με την εικόνα των υποψηφίων τους για την προεδρία, στο χαοτικό ντιμπέιτ της Τρίτης, που άρχισαν να σκέφτονται να μετακομίσουν στον Καναδά…

Την είδηση μας μεταφέρει η Google και βασίζεται στις αναζητήσεις που έγιναν από χρήστες της μηχανής αναζήτησης στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ και μετά τη λήξη του.

Συγκεκριμένα, τα δημοφιλέστερα ερωτήματα στο Google ήταν «πώς να κάνω αίτηση για καναδική υπηκοότητα» και «πώς μπορώ να μετακομίσω στον Καναδά».

Οι αναζητήσεις βρέθηκαν σε υψηλό σημείο, μία ώρα μετά την έναρξη της τηλεμαχίας Τραμπ – Μπάιντεν, καθώς οι απογοητευμένοι τηλεθεατές έσπευσαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το θέαμα, αλλά και μετά το τέλος της. Κράτησαν, μάλιστα, αρκετές ώρες.

Σημειωτέον, αυτοί που το σκέφτονται περισσότερο φαίνεται ότι βρίσκονται στη Μασαχουσέτη, την Πολιτεία της Ουάσινγκτον και το Μίσιγκαν, όπου και οι περισσότερες σχετικές αναζητήσεις.

Η πραγματική είδηση, βέβαια, θα ήταν αν ο αριθμός ήταν ο μεγαλύτερος στο Τέξας, την Αριζόνα ή το Οχάιο, κατεξοχήν ρεπουμπλικανικές πολιτείες.

Βέβαια, όπως σημειώνει ο Guardian, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, μάλλον συνηθίζεται, ύστερα από προεδρικές εκλογές. Το ίδιο έγινε και το 2016, μετά την εκλογή του Τραμπ, ενώ το απόλυτο ρεκόρ σημειώθηκε μετά τις εκλογές του 2004 και τη νίκη του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Πάντως, από το 2005 έως το 2014, ο αριθμός των Αμερικανών που μετακομίζουν στον Καναδά κυμαίνεται στους 9.000 ετησίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...