298
Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν επισκέπτεται μια ψαραγορά της Πιονγκγιάνγκ | Reuters

Εμπορική επιτυχία (αλλά και σάλος) για την «μάσκα ομορφιάς Κιμ Γιόνγκ Ουν»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 17:21
Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν επισκέπτεται μια ψαραγορά της Πιονγκγιάνγκ
|Reuters

Εμπορική επιτυχία (αλλά και σάλος) για την «μάσκα ομορφιάς Κιμ Γιόνγκ Ουν»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 17:21

Σάλο, αλλά και πρωτοφανή εμπορική επιτυχία έχει προκαλέσει μια νοτιοκορεάτικη εταιρεία καλλυντικών, εικονίζοντας έναν σωσία του Κιμ Γιονγκ Ουν με μια μάσκα προσώπου της.

Αφενός επιτυχία, γιατί οι Νοτιοκορεάτες σπεύδουν κατά χιλιάδες να αγοράσουν τη μάσκα ομορφιάς «Κιμ Γιονγκ Ουν»με την εταιρεία ονόματι 5149 να ισχυρίζεται ότι έχει πουλήσει πάνω από 25.000 «πυρηνικές μάσκες για ενυδάτωση» από τον Ιούνιο.

Η μάσκα περιέχει μεταλλικό νερό από το Όρος Πακτού που στην κορεατική μυθολογία είναι η γενέτειρα του Ντάνγκουν, ιδρυτή του πρώτου κορεατικού βασιλείου πριν από 4.000 χρόνια.

Στη συσκευασία τους, οι μάσκες ενυδάτωσης – οι οποίες κοστίζουν τέσσερα ευρώ – εμφανίζουν τον χαμογελαστό (σωσία του) Κιμ Γιονγκ Ουν να φοράει μία λευκή μάσκα εμποτισμού που μοιάζει με χαρτί.

Σε μια συνέντευξη με τους New York Times, ο διευθύνων σύμβουλος της 5149, Κβαν Χιεόν-γιου δήλωσε πως ήθελε οι μάσκες να γιορτάσουν τις κορεατικές συνόδους κορυφής που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος και αποτελούν ένα πολύ σημαντικό και μοναδικό γεγονός – κι όλα αυτά λίγο πριν την φημολογούμενη επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη στην Σεούλ στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου στα πλαίσια της προσέγγισης ανάμεσα στα δυο κράτη.

Γι’ αυτό άλλωστε και πάνω στο πακέτο του προϊόντος είναι τυπωμένα ενθαρρυντικά μηνύματα όπως «Χαιρετίζουμε την ενυδάτωση για όλες τις γυναίκες της Κορέας, Βόρειας και Νότιας».

Ωστόσο, πολλά είναι κι εκείνα τα νοτιοκορεάτικα καταστήματα που έχουν σταματήσεις τις πωλήσεις εν μέσω μιας δημόσιας αντίδρασης και ανησυχιών για την «νομιμότητα» της μάσκας. Κι αυτό επειδή στην Νότια Κορέα είναι παράνομο να μιλούν ευνοϊκά για την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, αν και ο νόμος σπάνια εφαρμόζεται.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δεν έχει λάβει κάποια μέτρα κατά των μασκών ή των σχολίων για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, ενώ εκκρεμεί και η αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...