201
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπόρις Τζόνσον κατά τη συνάντησή τους τον Νοέμβριο του 2021 στο Λονδίνο | GettyImages

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 19:37
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπόρις Τζόνσον κατά τη συνάντησή τους τον Νοέμβριο του 2021 στο Λονδίνο
|GettyImages

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 19:37

Οι προκλήσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα, σε μία συγκυρία κρίσιμη για την επίδειξη ενότητας της Συμμαχίας στη στήριξη της Ουκρανίας, ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον βρετανό ομόλογό του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και της απόδοσης σε αυτήν καθεστώτος υποψηφίας για ένταξη στην ΕΕ χώρας.

Τέλος οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, εφόσον τα προγράμματά τους το επιτρέψουν.

Τι λέει η Ντάουνινγκ Στριτ

Στη λιτή ανακοίνωση της βρετανικής πλευράς για τη συνομιλία Μητσοτάκη – Τζόνσον, αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει ενωμένο να υποστηρίξει την Ουκρανία, με τον βρετανό πρωθυπουργό να τονίζει πως «η αδράνεια της Δύσης θα δώσει στον Πούτιν λευκή επιταγή για να συνεχίσει να επιτίθεται».

Επίσης, κατά την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να διασφαλιστεί η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Τέλος, αναφέρεται πως οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...