340
|

Λίγη πραγματικότητα δεν βλάπτει

Λίγη πραγματικότητα δεν βλάπτει

Αύριο, Τεταρτη, τα φαρμακεία θα σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Το ΙΚΑ δεν είχε τόσα χρήματα ώστε να πληρώσει συντάξεις και ταυτόχρονα να δόσει «έναντι» στα φαρμακεία. Η εφαρμογή του μνημονίου αλλά κυρίως τα όσα είχαν συμβεί πριν από, αυτό μας οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό (εκτός αν πιστεύετε ότι μόνο το μνημόνιο εφταιξε). Ήδη πολλά φάρμακα λείπουν από την αγορά εξαιτίας της ύφεσης και ακόμα περισσότερα θα λείψουν αν βγούμε από το ευρώ. Αλλά ακόμα και αν βγούμε από το ευρώ, φάρμακα θα υπάρχουν και γι' αυτό θα φροντίσουν η (κακή) ΕΕ και οι πολυεθνικές φαρμάκου, που δεν επηρρεάζονται από το νόμισμα και εχουν ήδη κάνει τους λογαριασμούς τους. Λίγη πραγματικότητα δεν βλάπτει, ούτε εκείνους που προπαγανδίζουν την συντέλεια του κόσμου (το πολύ-πολύ να «χαθεί» το 50% του ΑΕΠ με μια βαρβάτη υποτίμηση ) ούτε εκείνους που θέλουν να μας πουν τώρα ότι ετσι και αλλιώς, με οποιονδήποτε συσχετισμό δεν πάμε προς τα εκεί (μια πολυ φτωχότερη Ελλάδα ).

Ήμουν και είμαι υπέρ της εφαρμογής των μνημονίων και δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο τρόπος που επιχειρούν να τον αντιμετωπίσουν τα «ορφανά» του παλιού συστήματος είναι κωμικοτραγικός. Ξεκίνησαν από το ότι θα πάρει τα σπίτια από τους νοικοκυραίους (θα έχουν χάσει τόσο σε αξία μέχρι το φθινόπωρο που πολλοί θα μπορούν να τα πάρουν και κυρίως οι τράπεζες ) μέχρι – το είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος χθές – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια χώρα χωρίς στρατό. 'Ετσι νομίζουν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές;

Αυτά για τους «φίλους της Ευρώπης» (ο Θεός να τους κάνει). Ο κ. Τσίπρας σήμερα βρίσκεται στο Βερολίνο για να συναντήσει τους εκπροσώπους ενός κόμματος που λέγεται «Αριστερά»(Die Linke). Δέν ξέρω αν νομίζει ότι συναντά τους εκπροσώπους του μέσου Γερμανού, γιατί δεν τους συναντά. Συναντώντας την Αριστερά μόνο, σίγουρα δεν πρόκειται να αποκτήσει τους «συμμάχους» που χρειάζεται για να αλλάξει την Ευρώπη. Ισως το καταλαβαίνει ίσως και όχι αλλά λίγη πραγματικότητα από εκείνη που θα αντιμετωπίσει σε αυξανόμενες δόσεις μετά τις 17 Ιουνίου, δεν θα κάνει κακό ουτε σε εκείνον ουτε στον τόπο.