215
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ανακοίνωση άρσης των μέτρων | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Πλεύρης: Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 1η Μαΐου – τι θα ισχύει με τα τεστ

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 11:17
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ανακοίνωση άρσης των μέτρων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Πλεύρης: Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 1η Μαΐου – τι θα ισχύει με τα τεστ

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 11:17

Τον νέο οδικό χάρτη για την έξοδο από την πανδημία παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με τον οποίο αίρονται τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας τον Μάιο, αλλά θα συνεχίσουν να ισχύουν την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε:

♦ Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι εκεί που υπήρχε υποχρέωση διενέργειας τεστ, δεν θα απαιτείται.

♦ Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

♦ Εως τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, με εξαιρέσεις που θα ανακοινωθούν αργότερα.

♦ Από την 1η Μαΐου καταργούνται τα self tests στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τεστ.

♦ Από 1η Μαΐου προβλέπεται ένα τεστ την εβδομάδα για την είσοδο των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας, ενώ από 1η Μαΐου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε περιορισμός.

♦ Από 14 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Υστερα από δύο χρόνια θα γίνουν κανονικά όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πάσχα, όπως τόνισε ο κ. Πλευρής, πάντα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...