253
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά | ΣΚΑΪ

Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2020, 10:45
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά
|ΣΚΑΪ

Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2020, 10:45

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αγορά θα ανοίξει πριν από τις γιορτές, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από την πορεία των πραγμάτων.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ έκανε έκκληση να τηρούν όλοι τα μέτρα. «Μπορούν όλοι να γίνουν ήρωες, τηρώντας τα μέτρα», είπε ο κ. Πέτσας.

Οπως είπε πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, γιατί είναι το πιο ασφαλές, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν σειρά το λιανεμπόριο και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση. Στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες σταδιακά. Οι κρίσιμες ημερομηνίες για λήψη αποφάσεων είναι 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου.

Για την πορεία της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η Θεσσαλονίκη δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση. Τα στοιχεία δείχνουν, ακόμη, ότι πέφτει ο αριθμός μετάδοσης.

Σχετικά με τα εμβόλια, ο κ. Πέτσας είπε ότι υπολογίζονται πάνω από 2 εκατ. εμβόλια να είναι διαθέσιμα, ενώ προβλέπεται επίσης και το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα εμβόλια σε περίπτωση που χρειαστεί. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρχουν 18 σημεία εμβολιασμού. Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τέλος Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι.

Η κυβέρνηση δεν εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «ο Πρωθυπουργός θα καλέσει πολιτικά πρόσωπα να εμβολιαστούν πρώτοι ως παράδειγμα».

Για όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «τα μέτρα στήριξης στην οικονομία θα συνεχιστούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...