546
Ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Δωρεάν, όχι υποχρεωτικό, το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2020, 10:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/11/2020, 14:15
Ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Δωρεάν, όχι υποχρεωτικό, το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2020, 10:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/11/2020, 14:15

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και άλλες δομές υγείας στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης, που συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα συνομίλησε στο προαύλιο χώρο του Ιπποκρατείου με εκπροσώπους των γιατρών και των νοσηλευτών.

«Το σύστημα υγείας πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει. Θα έχει την αμέριστη στήριξη και την προσωπική μου φροντίδα. Θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες», επισήμανε και υπογράμμισε ότι «πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα μάλιστα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο».

Για το εμβόλιο είπε ότι «θα είναι δωρεάν από την Πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας, κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω απ’ όλα οι γιατροί, οι ειδικοί για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό από τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

«Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι το σύστημα δουλεύει στα κόκκινα. Δεν είμαστε εδώ πέρα για να ωραιοποιήσουμε καμία απολύτως κατάσταση. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στήριξη σε όλους. Όταν ξεπεράσουμε αυτή την κρίση το σύστημα υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό, σε επίπεδο εξοπλισμού και προσωπικού. Με το καλό όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια, όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε το νέο σύστημα υγείας, το οποίο τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας», ανέφερε.

«Κάνετε όλοι σας σπουδαία δουλειά, σας είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι, όλη η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» είπε απευθυνόμενος στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Πρωθυπουργός με μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού στο Ιπποκράτειο | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην Πυλαία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ. Μέσω ασυρμάτου μίλησε σε όλα τα πληρώματα που βρίσκονταν σε βάρδια σε Αθήνα, Λάρισα, Καβάλα, Γιάννενα και σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό του προς τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Θέλω από καρδιάς και πιστεύω εκ μέρους όλων των Ελληνίδων, όλων των Ελλήνων, να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες όπου η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά».

Ζέρβας: Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές

Ο Πρωθυπουργός είχε στη συνέχεια σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τοπικούς παράγοντες, στην οποία τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε στον Πρωθυπουργό την εκτίμηση ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπως σημείωσε, σύμφωνα με το voria.gr, με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη ημέρα της πόλης».

«Είμαι προσωπικά κατά του ανοίγματος των σχολείων. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Από κει και μετά, όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν την οικονομική ζωή της πόλης μας πρέπει να έχουν ένα αντιστάθμισμα. Όλες οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες, σε ανέργους πρέπει να συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...