203
|

Πέθανε ο παλιός προπονητής της Εθνικής Χρήστος Αρχοντίδης

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 13:09

Πέθανε ο παλιός προπονητής της Εθνικής Χρήστος Αρχοντίδης

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 13:09

Μια μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ομοσπονδιακός προπονητής στις πιο «πέτρινες» εποχές της Εθνικής Ελλάδος (ώσπου να έρθουν οι σημερινές), ο σερραίος προπονητής Χρήστος Αρχοντίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1938. Είχε μακρά διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εργάστηκε μεταξύ άλλων σε ΠΑΟΚ, Απόλλων Σμύρνης, Ηρακλή και Παναχαϊκή.

Ο πολύς κόσμος ωστόσο τον θυμάται ως προπονητή της Εθνικής Ελλάδας σε μια δύσκολη περίοδο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όταν η γενιά του Euro 1980 είχε αποχωρήσει και τα νέα ταλέντα δεν είχαν ακόμα δέσει. Κορυφαία του στιγμή υπήρξε η επική ισοπαλία (0-0) στο παλιό Γουέμπλεϊ τον Μάρτιο του 1983, κόντρα στην πανίσχυρη Αγγλία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984, όπου βέβαια η Ελλάδα δεν προκρίθηκε.

Το ντεμπούτο του στον πάγκο της εθνικής έκανε στις 10 Φεβρουαρίου 1982 στο γήπεδο της Ριζούπολης, σε φιλικό με την Ανατολική Γερμανία, ενώ κόντρα στον ίδιο αντίπαλο ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι, στις 15 Φεβρουαρίου 1984, προτού τον διαδεχτεί ο Μίλτος Παπαποστόλου.

Συνολικά κάθησε στον πάγκο της Ελλάδας σε 20 αγώνες με απολογισμό πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και 12 ήττες.

Η κηδεία θα γίνει αύριο το μεσημέρι (13:00) στο αγαπημένο του χωριό, το Λευκώνα Σερρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...