226
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε επιθεώρηση έργων σε βορειοκορεατική επαρχία, σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε την 1η Οκτωβρίου | KCNA/via REUTERS

«Περαστικά» στον Τραμπ και από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2020, 10:18
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε επιθεώρηση έργων σε βορειοκορεατική επαρχία, σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε την 1η Οκτωβρίου
|KCNA/via REUTERS

«Περαστικά» στον Τραμπ και από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2020, 10:18

Να αναρρώσει «το ταχύτερο δυνατόν» μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό ευχήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε σχετικά ότι ο Κιμ απηύθυνε «θερμούς χαιρετισμούς» στον Τραμπ και τη σύζυγό του, τονίζοντας ότι «ελπίζει ειλικρινά» ότι και οι δυο τους θα «αναρρώσουν το συντομότερο δυνατόν».

Αν και ο Τραμπ αντάλλασσε με τον Κιμ βαριές προσβολές και ύβρεις για καιρό, οι δύο άνδρες φέρονται να διατηρούν φιλική σχέση σε προσωπικό επίπεδο (ή έστω τα πάνε καλά μεταξύ τους) μετά τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου του 2018, κάτι άνευ προηγουμένου σε διμερές επίπεδο ανάμεσα σε εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει μισοαστεία-μισοσοβαρά ότι οι δυο τους «αγαπήθηκαν» αφού αντάλλαξαν «ερωτικές επιστολές».

Παρότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ με σκοπό η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών κυρώσεων έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο εδώ και καιρό, μετά τη δεύτερη σύνοδο Κιμ-Τραμπ στο Ανόι το 2019, οι δύο ηγέτες συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σποραδικά μηνύματα. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε επ’ αυτού τον Σεπτέμβριο ότι εξακολουθούν να γίνονται διμερείς συνομιλίες.

Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap σημείωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ απευθύνει τέτοιο μήνυμα σε ηγέτη ξένης χώρας ο οποίος διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...