319
Διαδηλωτές υπέρ και κατά του Τραμπ συμπλέκονται στην Ουάσινγκτον | REUTERS/Leah Millis

Πέντε τραυματίες σε διαδηλώσεις αμετανόητων οπαδών του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2020, 13:52
Διαδηλωτές υπέρ και κατά του Τραμπ συμπλέκονται στην Ουάσινγκτον
|REUTERS/Leah Millis

Πέντε τραυματίες σε διαδηλώσεις αμετανόητων οπαδών του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2020, 13:52

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τέσσερις από τους οποίους σοβαρά από μαχαίρι και ένας από σφαίρα, στη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν το Σάββατο, με αίτημα… «άλλα τέσσερα χρόνια» προεδρίας Τραμπ.

Ενα μικρό μεν αλλά υπαρκτό τμήμα των οπαδών του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ ενστερνίζεται τις αναπόδεικτες καταγγελίες του για «μαζική νοθεία» στις προεδρικές εκλογές, περισσότερο από έναν μήνα μετά την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν. Και δεν σταματά σε αυτό, αλλά κατεβαίνει και στους δρόμους διαδηλώνοντας υπέρ μιας νέας θητείας.

Παρά τη νέα, οδυνηρή ήττα στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι οπαδοί του προέδρου είναι πεπεισμένοι για τη νίκη του στην αναμέτρηση του περασμένου μήνα.

Στην κινητοποίηση στην Ουάσινγκτον σημειώθηκαν μικρής έκτασης αψιμαχίες αντιπάλων και οπαδών του Τραμπ, που η αστυνομία προσπάθησε να χωρίσει. Ανάμεσα στις ομάδες των φιλοτραμπικών διαδηλωτών ήταν μέλη της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωση Proud Boys, αναγνωρίσιμα από τα κίτρινα και μαύρα ρούχα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φορούν.

Τέσσερις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν και νοσηλεύονται «με σοβαρά τραύματα», ανέφερε η αστυνομία. Δεν έγινε γνωστό αν ανήκαν στους οπαδούς του Τραμπ ή σε αντιδιαδηλωτές.

Συμπλοκές ξέσπασαν και σε άλλα σημεία των ΗΠΑ.

Η αστυνομία της Πολιτείας της Ουάσινγκτον προχώρησε σε μια σύλληψη για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έπειτα από συγκρούσεις κοντά στο κτίριο του καπιτωλίου της πολιτείας, στην Ολύμπια. Σε βίντεο που ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ένας από τους αντιδιαδηλωτές να πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος από πυροβολισμό.

Συνολικά 23 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με τους New York Times.

Ελλείψει απτών αποδείξεων που θα τεκμηρίωναν τις καταγγελίες περί «μαζικής νοθείας», οι περίπου 50 προσφυγές που κατέθεσαν δικηγόροι και σύμμαχοι του Τραμπ έχουν όλες — με μία εξαίρεση — είτε απορριφθεί από τα δικαστήρια ή εγκαταλειφθεί. Ολες οι αμερικανικές Πολιτείες έχουν πλέον κυρώσει επίσημα τα αποτελέσματά τους και το εκλεκτορικό σώμα αναμένεται αύριο Δευτέρα απλά να επιβεβαιώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, από την πλευρά του, αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει την ήττα του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...